Afecțiunea GRAVĂ dezvoltată de femeia care a primit vaccinul anti-COVID dezvoltat de Oxford și Astra Zeneca - CNN
Data publicării:
Autor: Irina Constantin
WhatsApp
Raportul intern arată ce afecțiune gravă a făcut femeia vaccinată cu serul anti COVID-19 dezvoltat de Astra Zeneca. 

Femeia vaccinată cu serul anti COVID, dezvoltat de Oxford - Astra Zeneca în SUA, a făcut mielită transversă, arată o informația apărută într-un document intern de siguranță al gigantului farmaceutic, obținut de jurnaliștii CNN, conform Mediafax. 

În act scrie că femeia de 37 de ani, anterior sănătoasă, a suferit mielită transversă confirmată, după a doua doză de vaccin şi că a fost spitalizată din această cauză. Pacienta a avut dureri în braţe şi picioare, dureri de cap şi dificultăţi la mers.

Compania a respins relatările din presă despre faptul că femeia are un caz confirmat de boală neurologică rară. Din cauza stării de sănătate a participantei la studiile clinice de fază 3, acestea au fost oprite o perioadă, şi reluate în urmă cu o săptămână, însă doar în Marea Britanie şi Brazilia, nu şi în SUA.

Reprezentanţii companiei nu au recunoscut în mod oficial afecţiunea femeii, vorbind public despre o “boală inexplicabilă” pe care o are aceasta. Anumiţi specialişti au acuzat chiar lipsa de transparenţă a acestora.

Niciun alt caz similar nu a fost diagnosticat printre alţi voluntari ai studiului, potrivit raportului obţinut de CNN. Femeia care s-a îmbolnăvit după vaccin a început să se simtă mai bine.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel