Află de la un nutriționist când e cel mai bine să mănânci desert
Autor: Rodica Mitu pe 23 ian, 21:31 | Sanatate

Mihaela Bilic, medic nutriționist, susține că fiecare trebuie să-și adapteze alimentația în funcție de program și de apetit.

„Nu există un număr obligatoriu de mese, ci doar un număr limitat de farfurii cu mâncare. (...) Ordinea farfuriilor de azi e un pic anapoda, am început aproape de prânz cu o salată grecească. Dar asta e și ideea să înțelegeți că nu există nicio regulă atâta timp cât vă limitați la 3 farfurii de mâncare pe zi. Nici măcar numărul de mese nu este fix, cine sunt eu să vă oblig să mâncați un singur fel la fiecare masă?!

Fiecare trebuie să-și adapteze alimentația în funcție de program și de apetit, uneori nu avem timp să mâncăm micul dejun sau prânzul, deci putem avea și 2 feluri la o masă. Astăzi am mâncat crenvuștii pe la 4 și bine am făcut, riscam să văd stele verzi de foame până la 8 când am ajuns acasă.

Cât despre desert, indiferent că e un fruct sau un dulce, poate fi mâncat oricând: la finalul mesei, între mese sau în loc de o masă. Important e să fie 1/zi și nu se supără nimeni dacă ați uitat să-l mâncați. Până sâmbătă, când începe noul an chinezesc, haideți să ne concentrăm doar pe o singură regulă: fără ronțăieli!! E suficient de greu și așa", a scris Mihaela Bilic, nutriționist, pe contul de Instagram, joi seară.

Te-ar putea interesa și ....
Sanatate Vezi toate articolele
Crossuri parteneri