Agenţi de poliţie, condamnaţi definitiv pentru luare de mită
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Magistraţii Curţii de Apel Ploieşti, au condamnat definitiv nouă inculpaţi, la pedepse cuprinse între 1 an şi 3 ani închisoare pentru infracţiuni de delapidare, complicitate la delapidare şi de spălare a banilor.

Între cei condamnați se află şi doi agenţi de poliţie din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dâmboviţa, ambii condamnaţi definitiv la câte 3 ani închisoare, cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, pentru luare de mită.

În cauză, în urma ordonanţelor de delegare emise de către procurorul competent din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmboviţa, lucrătorii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa şi ofiţerii din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie - Serviciul Judeţean Anticorupţie Dâmboviţa au reuşit probarea activităţii infracţionale constând în aceea că, pe raza a 7 judeţe, s-a format o amplă reţea care se ocupa cu sustragerea de produse petroliere din depozitele unei companii de petrol şi gaze, cu sprijinul şoferilor angajaţi a trei societăţi de transport de profil, destinate aeroportului Otopeni, produsele petroliere rezultate fiind ulterior revândute pe raza acestor judeţe.

Ce scrie în rechizitoriu 

În urma activităţilor desfăşurate s-a stabilit faptul că, mai multe persoane din localitatea Corneşti, jud. Dâmboviţa, cu sprijinul celor doi agenţi de poliţie, au desfăşurat, în perioada 2011 - 2012, o amplă activitate de achiziţionare şi revânzare combustibil în afara cadrului legal.

Astfel, şoferi angajaţi ai unor societăţi de transport încărcau combustibil de la rafinării, având ca destinaţie depozite aparţinând aceloraşi societăţi din cadrul aeroporturilor Bacău, Sibiu şi Bucureşti, iar pe drumul către destinaţie, cu acordul unor şefi de depozite de la aeroportul Bacău, vindeau parte din combustibilul transportat - motorină, benzină, CTL, kerosen către aceste persoane, care la rândul lor vindeau produsul către sute de cumpărători.

Percheziții domiciliare 

La data de 17.02.2013 au fost efectuate mai multe percheziţii domiciliare pe raza a şapte judeţe şi în Municipiul Bucureşti, în urma cărora la domiciliul inculpaţilor şi învinuiţilor au fost identificate cantităţi impresionante de produse petroliere, totalizând 66.460 litri, importante sume de bani dar şi autoturisme de lux care au fost indisponibilizate prin luarea măsurii aplicării sechestrului asigurator în vederea asigurării reparării prejudiciului.

Prin rechizitoriul din data de 31.01.2014 procurorul desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmboviţa a dispus trimiterea în judecată în stare de libertate a celor doi inculpaţi agenţi de poliţie, pentru săvârşirea unor infracţiuni de luare de mită, constând în aceea că în perioada 2011-2012, cei doi au primit sume de bani sau alte foloase de la membrii reţelelor care traficau produse petroliere pe raza comunei Corneşti, în scopul de a nu-şi îndeplini sau de a-şi îndeplini în mod defectuos atribuţiunile de serviciu cu privire la activitatea infracţională desfăşurată de către aceştia. Prin acelaşi rechizitoriu s-a dispus şi trimiterea în judecată a altor inculpaţi pentru săvârşirea unor infracţiuni de delapidare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel