Agenți de poliție din Suceava, declarați inapți „pe capete” la testul psihologic pentru trecerea în rândul ofițerilor
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Agenți de poliție picați „pe capete” la testul psihologic, în Suceava / Imagine de Anja de la Pixabay
Agenți de poliție picați „pe capete” la testul psihologic, în Suceava / Imagine de Anja de la Pixabay
Aproape o treime din agenți de poliție din Suceava au fost declarați inapți la testul psihologic susținut pentru trecerea în rândul ofițerilor. 

Aproape o treime dintre agenții de poliție din Suceava care s-au înscris la concursurile pentru trecerea în rândul ofițerilor din această perioadă au picat examenul psihologic.

O parte dintre cei 60 de agenți de poliție din Suceava picați la testul psihologic au transmis o reclamație scrisă conducerii Inspectoratului General al Poliției Române, în care explică faptul că ceva nu este în regulă, bazându-se pe statistică și cerând o analizare a subiectelor care s-au dat, informează Monitorul de Suceava.

Sesizarea agenților 

„În calitate de agenți de poliție din cadrul IPJ Suceava, cu ocazia evaluării psihologice desfășurate în vederea susținerii examenului de trecere în corpul ofițerilor de poliție, în perioada 6-13 ianuarie 2021, am fost declarați inapți și arătăm că nu au fost respectate regulile stabilite la întocmirea și alegerea subiectelor pentru testare.

În acest sens, subiectele alese au fost de un nivel de dificultate mult mai ridicat față de cele susținute de alte IPJ din țară, drept urmare la IPJ Suceava au fost declarați inapți 60 de lucrători, din 212 persoane testate. Prin comparație, în urma verificării situației cu rezultatele obținute la nivel național, în 30 de județe au fost un total de 62 de candidați declarați inapți, din peste 3.000 de persoane testate”, se arată în sesizare, conform sursei citate. 

Sursă: Monitorul de Suceava 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel