Agresoarea Cristinei Joia a fost condamnată
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Cristina Joia / Captură ȘtirileProTV
Cristina Joia / Captură ȘtirileProTV
Agresoarea Cristinei Joia, designerul „Visuri la cheie” de la Pro TV, a fost condamnată luni, 10 mai, de către Judecătoria Sectorului 4 București. 

Nicoleta Ștefania A., femeia de 34 de ani care a bătut-o pe Cristina Joia într-un magazin din Capitală, a fost condamnată la 1 an și trei luni de închisoare cu suspendare pentru loviri și alte violențe, pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani şi 6 luni.

De asemenea, ea este obligată și la plata a 10.000 de euro către victimă, cu titlu de daune morale, dar și suma de 7.989,21 de lei, reprezentând prejudiciu material creat prin comiterea infracţiunii.

Decizia nu este definitivă, ea putând fi contestată cu apel în termen de 10 zile.

Magistrații de la Judecătoria Sectorului 4 București au decis, în baza art. 93 alin.1  din Codul penal, că pe durata termenului de supraveghere, femeia trebuie săse prezinte la Serviciul de Probaţiune Bucureşti, la datele stabilite de această instituţie; să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; să comunice schimbarea locului de muncă și să comunice informaţii şi documente de natură a putea fi controlate mijloacele lui de existenţă.

Totodată, agresoarea Cristinei Joia trebuie să frecventeze două programe de reintegrare socială derulate de Serviciul de Probaţiune Bucureşti sau organizate în colaborare cu instituţii din comunitate. Ea trebuie să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Poliţiei Locale a Sectorului 1 Bucureşti sau în cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Sector IV, pe o perioadă de 80 de zile, în condiţiile art. 57 din Legea nr. 253/2013.

Nu în ultimul rând, instanța a obligat-o pe Nicoleta Ștefania A. la plata sumei de 2.795,3456 de lei către partea civilă Spitalul Clinic de Urgenţă Bagdasar Arseni, reprezentând daune materiale, precum şi la plata penalităţilor legale de întârziere, calculate conform art. 3 alin. 2 din O.G. nr. 13/2011, asupra prejudiciului provocat, ce vor fi calculate de la data pronunţării prezentei hotărâri şi până la data plăţii efective a debitului. 

Prin decizia de luni, 10 mai, ea a fost obligată și la plata sumei de 3.000 de lei, reprezentând cheltuieli judiciare faţă de stat, din care suma de 1.500 de lei reprezentând cheltuieli judiciare aferente fazei de urmărire penală, mai arată minuta instanței.

„Eram cu spatele și când m-am întors, m-am trezit cu un pumn în față”

„M-am trezit cu un pumn în față, a fost incredibil de puternică, pe moment nu mi-am dat seama că avea ceva ascuțit și am căzut. Mi-a țâșnit foarte mult sânge, oamenii din jur se uitau, nimeni nu suna la politie sau SMURD, ea a fugit. Mi-era foarte rău deja.

M-am îndreptat către magazin și o văd pe această femeie care iese din magazin și se îndreaptă către mașină, și am întrebat-o dacă e mașină ei și mi-a răspuns într-un limbaj foarte vulgar pe care nu-l pot reproduce că - ce mă interesează pe mine -.

Am intrat în magazin și am lăsat-o înjurând. M-am apucat să fac cumpărături, puneam banane, eram cu spatele și când m-am întors m-am trezit cu un pumn în față”, declara Cristina Joia pentru stirileprotv.ro, în luna noiembrie a anului 2020.

Agresoarea și-a recunoscut fapta, motivând incidentul prin faptul că designerul ar fi apostrofat-o și ar fi jignit-o.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel