Ai câine și vrei să ieși cu el în pandemie? Marius Marinescu, apel pentru modificarea prevederilor Ordonanței Militare cu nr. 3
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Iubitorii de animale fac un apel pentru modificarea prevederilor Ordonanței Militare cu nr. 3 cu privire la iubitorii de animale care au peste 65 de ani. Senatorul Marius Marinescu a făcut noi precizări.

Senatorul Marius Marinescu, președintele fondator al Federației pentru Protecția Animalelor și Mediului (FPAM), a făcut un apel asupra prevederilor Ordonanței Militare cu nr. 3. El s-a referit la vârstnicii care au peste 65 de ani și au animale de companie.

VEZI ARTICOLUL - Ordonanța militară 3 - iubitori de animale. Marinescu: Am primit sute de telefoane. Facem un apel

Marius Marinescu a punctat, pentru DC News:

'Dacă ești un iubitor de animale de peste 65 de ani și ieși cu câinele din casă, dimineața sau seara, sau dacă te duci la un tratament, în cursul zilei, la medicul de veterinar riști să fii sancționat cu 5.000 de lei amendă, potrivit Ordonanței militare nr. 3. De asemenea, dacă nu scoți cățelul din casă riști să fii amendat pentru rele tratamente aplicate câinelui, care este sancționată cu amendă sau cu închisoare de până la 3 ani de zile. Obligatoriu trebuie modificată această Ordonanță militară cu nr. 3, care duce la astfel de situații.' a spus Marius Marinescu.

'Trebuie înființată Poliția Animalelor!'

'Pe de altă parte, dacă Guvernul înființa Poliția Animalelor în cadrul Ministerului de Interne, acum avea un corp de specialiști care puteau să atragă atenția asupra acestor noi situații apărute. Spun încă o dată! Trebuie înființată Poliția Animalelor după model american! Un alt aspect este faptul că OMS a arătat că noul coronavirus nu se transmite de la proprietar către animalele de companie și nici invers. De asemenea, având în vedere că foarte mulți indivizi certați cu legea au venit acum în România, spargerea locuințelor va fi un sport național. Sfătuiesc pe toți românii să adopte un câine! Hoții nu pătrund acolo unde există un câine într-un imobil pentru că răufăcătorii vor să fure în liniște. Este bine să adoptăm un câine deoarece este o metodă de a scăpa de depresie, de stres! A ieși cu câinele la plimbare înseamnă a te încărca cu energie pozitivă!' a concluzionat Marius Marinescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel