Al doilea val, LOVITURĂ pentru TINERI. Mahler: "Cu siguranță..." De Ce se întâmplă ASTA în România
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Dr. Beatrice Mahler
Dr. Beatrice Mahler
Beatrice Mahler a vorbit despre numărul crescut de morți din cauza COVID-19, în România, comparativ cu alte țări din Uniunea Europeană. 

Pandemia de COVID-19 face ravagii în întreaga lume, însă faptul că România se află în topul țărilor din Uniunea Europeană la numărul de decese, ridică un mare semn de îngrijorare. În acest context, Beatrice Mahler, managerul Institutului Marius Nasta din București, a vorbit despre întreaga situație și de ce se întâmplă asta în România.   

De ce se întâmplă asta în România?

"Atunci când vorbim de mortalitate trebuie să vorbim într-o scară puțin mai largă și să ne uităm la rata medie de supraviețuire a populației din România, care este ușor sub durata medie a Europei. Pe de altă parte, trebuie să ne uităm la comorbiditățile pe care le au persoanele vârstnice, la modul în care ele sunt tratate și echilibrate, sau au fost tratate și echilibrate, pentru că știm că atunci când infecția sau orice infecție ajunge peste un organism sărac care este dezechilibrat, riscul spre o evoluție severă este major.

Evoluția pandemiei a fost diferită în România. Prima perioadă a anului, în România am avut o evoluție favorabilă dacă aș putea spune așa, cu un număr de cazuri rezonabil și o mortalitate scăzută, moment în care țările Europei aveau o mortalitate crescută cu afectarea grupelor de vârstă mari care au dus la o mortalitate crescută acolo. Cred că o analiză o putem face doar global, analizând ce s-a întâmplat în România în aceste șase luni, comparativ cu ce s-a întâmplat în statele Europei tot în aceste șase luni", a declarat Beatrice Mahler, în direct la România TV. 

Va lovi al doilea val doar în tineri? La ce să ne așteptăm?

"Ne putem aștepta ca noul val să lovească populația tânără, nu neapărat că ar fi un nou val, ci cu siguranță pentru că regulile nu sunt respectate. Să știți că deși lucrurile par simple și deși le respectăm atât de des, și noi, și dumneavoastră, respectarea regulilor face diferența în ceea ce privește numărul de cazuri și în final mortalitate", a completat ea. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel