Alba se mândrește cu Alexandru Lorintz, medaliat cu aur și vicecampion național la informatică
Autor: Roxana Neagu pe 22 apr, 23:42 | Educatie

foto ziarulunirea.ro

Alexandru Lorintz, elev al Colegiului Național ”Lucian Blaga” Sebeș, este singurul laureat dintre cei 59 de elevi din județul Alba participanți la faza pe țară a Olimpiadei Societății pentru Excelență și Performanță în Informatică desfășurată în acest an.

Elev la specializarea Matematică – informatică, Intensiv Informatică, pregătit de profesoarele Daniela Drăguș și Monica Lebădă, Alexandru Lorintz a obținut premiul al II-lea și medalia de aur la clasa a X-a, categorie la care au concurat 823 de liceeni din țară.

În gimnaziu, el a fost însă olimpic și la matematică, participând la etapele naționale ale olimpiadei la această disciplină în clasele a VII-a și a VIII-a, a declarat prof. Marius Muntean, adjunctul directorului Nicolae Moga, scrie ziarulunirea.ro

Alexandru și-a descoperit pasiunea pentru informatică în primul an de liceu, când a cucerit premiul I la etapa județeană a Olimpiadei Naționale de Informatică. Au urmat apoi alte concursuri la care Alexandru a obținut rezultate deosebite, cum sunt: Concursul Internațional „Adolescent Grigore Moisil” – ca membru al echipei Renegades, Olimpiada Internațională de Informatică pe echipe – ca membru al echipei S.C.P., Concursul Național de Pregătire pentru Performanță în Informatică „InfoPro” sau USA Computing Olympiad – Divizia Gold, promovat în Platinum etc., a transmis directorul adjunct Marius Muntean.

În prezent, Alexandru Lorintz se pregătește pentru examenul de departajare din cadrul proiectului Erasmus+ ”Competențe TIC prin practică europeană”.

Educatie Vezi toate articolele
Crossuri parteneri