ALDE: Testați, testați, testați! Doar așa putem apăra sănătatea românilor!
Autor: Crişan Andreescu pe 11 noi 2020 / 14:19 | Partide politice

PRO România și ALDE au decis, într-un congres comun, cu largă majoritate, fuziunea și modificările statutare aferente. Cele două formațiuni au lansat și programul electoral PRO România care conține cinci măsuri pentru prima zi de guvernare.

În domeniul sănătății programul PRO România votat și de reprezentanții ALDE cuprinde atât măsuri pe termen scurt, cât și pe termen lung. Printre măsurile pe termen scurt se numără:

1) Aplicarea unui Program Național de Testare COVID-19 a tuturor românilor, cu decontarea testelor de către stat;

2) Înființarea Centrului Național de Plasmă Covalescentă și încurajarea și motivarea românilor care s-au vindecat de COVID-19 să doneze sânge;

3) Întărirea Direcțiile de Sănătate Publică pe perioada crizei medicale, cu personal suficient pentru a putea face anchetele epidemiologice, a răspunde solicitărilor publicului și a desfășura campanii de informare la nivel local.

Pe termen lung programul PRO România cuprinde continuarea Programului Național de construcție al celor opt spitale regionale, finanțarea producătorilor români de medicamente cu granturi de până la 100 milioane euro în scopul producerii de medicamente pentru tratamentul COVID-19, precum și pentru alte afecțiuni cu incidență crescută.

De asemenea, fiecare spital de urgență din țară trebuie să aibă un departament medical mobil, dar și un departament de servicii medicale online de suport.Ce promit că fac pentru oameni PNL și PSD?

Nu am văzut nicio propunere serioasă, nicio măsură care să îi facă pe români să trăiască mai bine, să îmbunătățească sistemul de sănătate românesc!

PRO România are soluțiile!

Te-ar putea interesa și ....
Partide politice Vezi toate articolele
Crossuri parteneri