ALDE, atac la Guvernul Orban: Evoluţia pe termen lung a economiei româneşti, şubrezită
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Deputatul ALDE Varujan Vosganian, purtător de cuvânt al partidului, a criticat Guvernul Orban şi afirmă că acţiunile acestuia au şubrezit încrederea pieţelor financiare internaţionale în România. 

"Actualul Guvern a șubrezit și mai mult încrederea piețelor financiare internaționale în evoluția pe termen lung a economiei românești

Unitatea de măsură a încrederii investitorilor în viitorul unei economii naționale este dată de randamentele titlurilor de stat pe termen lung. Cu cât un stat este nevoit să ofere randamente mai mari pentru ca titlurile emise să-i fie cumpărate pe piețele financiare, cu atât riscul pe care îl reprezintă economia respectivă este mai mare.

Din această perspectivă, din păcate, titlurile pe termen lung ale României sunt cele mai puțin atractive în comparație cu cele ale tuturor celorlalte state europene. Potrivit datelor furnizat de EUROSTAT, investitorii au cea mai mare încredere în economia Germaniei și cea mai puțină încredere în economia României. Prețul pe care îl plătește România pentru a putea obține împrumuturi pe piețele internaționale este dublu față de unele state precum Polonia sau Ungaria. Și ceea ce este relevant e faptul că poziția României pe piețele internaționale, din august 2019 până în aprilie 2020 a continuat să se deterioreze fără încetare.", a scris Varujan Vosganian pe Facebook. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel