ALDE îl acuză pe Orban că pune presiune. Tăriceanu: Mă înspăimântă! E foarte grav
Autor: Florin Răvdan pe 13 iul, 18:00 | Partide politice

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, l-a criticat dur pe premierul Ludovic Orban şi l-a acuzat că pune presiune pe opinia publică şi pe parlamentari prin declaraţiile din ultima perioadă, printre care şi cea prin care îndemna la nerespectarea deciziilor CCR. 

"Este o presiune indusă foarte mare asupra opiniei publice şi, până la urmă, şi asupra noastră, a parlamentarilor. Nu e singurul domeniu în care văd presiune în această perioadă. Este un demers care mă înspăimântă, pentru că aceste declaraţii fac parte dintr-o gamă de poziţionări iliberale ale actualului Guvern, nu mă aşteptam.

Orban poartă etichetă de liberal, dar cred că liberalismul a uitat de mult de el. E foarte grav, pentru că văd intelectualii români foarte absenţi din această dezbatere, care frământă societatea. Urmăresc ce se întâmplă în Franţa. Acolo, marile voci ale sociologilor, filozofilor, s-au făcut auzite. Oamenii nu acceptă tendinţele antidemocratice ale guvernanţilor. Astfel de tendinţe sunt peste tot în lume, dar la noi e destul de firavă reacţia!", a declarat Călin Popescu Tăriceanu pentru Lumea Banilor. 

Te-ar putea interesa și ....
Partide politice Vezi toate articolele
Crossuri parteneri