ALDE: Interzicerea deschiderii restaurantelor, cale sigură spre faliment a mii de firme din HoReCa
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
"Dezastrul din economie, dar mai ales cel din industria HoReCa, este cât se poate de clar și este confirmat de către Institutul Național de Statistică. Chiar dacă guvernanților nu le place să vorbească despre aceste lucruri și le pun la „și altele”, românii trebuie să știe adevărul!", afirmă ALDE într-un comunicat de presă

"INS confirmă criza din sectorul HoReCa!

Iar adevărul este următorul: volumul cifrei de afaceri din serviciile de piaţă prestate populaţiei a scăzut în aprilie faţă de luna precedentă, cu 72,8% ca urmare a scăderilor înregistrate la mai multe activități: activitǎţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (-79,8%), activităţile hotelurilor şi restaurantelor (-63,2%).

Comparativ cu luna aprilie a anului trecut, scăderea este și mai dramatică!

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, în luna aprilie 2020 a înregistrat o cifră de afaceri cu 83,4% mai mică comparativ cu luna aprilie 2019, ca urmare a scăderilor înregistrate și la activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (-88,9%), activităţile hotelurilor şi restaurantelor (-77,9%).

Încă o dată spunem cât se poate de clar: decizia de a interzice deschiderea restaurantelor de la 15 iunie este calea sigură spre faliment a mii de firme din industria ospitalității!

În vreme ce state precum Grecia sau Bulgaria au repornit turismul, iar Spania „face probe” pentru turismul în masă, la noi nu se întâmplă nimic. Ba mai mult, operatorilor din turism li se răspunde cu dispreț de către Premierul Orban, iar de Klaus Iohannis sunt ignorați!

Pentru cine lucrează Klaus Iohannis și Ludovic Orban? Pentru poporul român, pentru economia românească sau pentru alții?", mai precizează ALDE.

Comunicatul integral al INS: https://insse.ro/…/…/files/com_presa/com_pdf/cif_af04r20.pdf

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel