ALDE, mesaj EXPLOZIV după declarația lui Turcan. Ce să știe toţi elevii şi profesorii
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
ALDE a transmis un mesaj ferm după declarația de sâmbătă a Ralucăi Turcan. 

„Nu au asigurat măştile pe care şi-au asumat că le vor da românilor din categorii defavorizate şi nici nu au dat măştile prevăzute în lege, cele 30 pe lună. Nu au făcut absolut nimic! Acum nu sunt capabili nici măcar să asigure măşti pentru elevi şi profesori”, se precizează într-o postare făcută sâmbătă pe pagina de Facebook a ALDE.

„Cu cele 2 miliarde de lei pe care le-a dosit Orban la fondul de rezervă ca să cumpere primari de la PSD, mai bine cumpără măşti pentru copii”, a transmis ALDE.

Ce a spus Turcan

Vicepremierul Raluca Turcan a declarat, sâmbătă, la Sibiu, că este imposibil ca Guvernul să asigure măști de protecție pentru toți copiii și profesorii și că sprijinul va merge către categoriile defavorizate.

„Există categorii defavorizate care sunt beneficiare de măşti gratuite din partea statului, prin achiziţia făcută de Ministerul Sănătăţii. Din perspectiva Guvernului, noi punem bani la dispoziţie autorităţilor publice locale, să facă un stoc minim de măşti şi materiale dezinfectante în fiecare şcoală, pentru situaţii de avarie, să spunem, îşi uită măscuţa copilul, e dintr-o familie mai săracă, i s-au terminat măştile, însă este absolut imposibil ca Guvernul să asigure măşti pentru toţi copiii din ţara aceasta, pentru toţi profesorii. Deci, sprijinul guvernamental merge pentru categoriile defavorizate, pe o achiziţie deja finalizată la Ministerul Sănătăţii”, a spus vicepremierul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel