ALDE şi Pro România, FUZIUNE. Bogdan Chirieac, analiză FULGER: "Un partid mult mai puternic". Întrebare CHEIE pentru Victor Ponta
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres
Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat fuziunea dintre ALDE şi Pro România şi i-a pus o întrebare extrem de importantă lui Victor Ponta. 

"În această toamnă, are loc o mişcare politică importantă în ţara noastră, anume această absorbţie a ALDE de către Pro România. Acum Pro România s-a validat la alegerile europarlamentare. Apoi, Pro România putea să facă un scor bun la locale. Din păcate, a fost o greşeală majoră la Bucureşti, atunci când candidat la Primăria Generală a Capitalei a fost pus cineva, o personalitate altminteri, total necunoscută marelui public. S-a văzut asta în rezultatul final, sub 2 la sută la Capitală. Per total, pe ţară se duce undeva la 5 la sută. 

ALDE şi emblema sa, Călin Popescu Tăriceanu, nu au nevoie de niciun fel de prezentare. ALDE este un partid autentic liberal, care a apărat valorile democratice, valorile liberale vechi, drepturile omului, s-a luptat împotriva abuzurilor din justiţie. Din nefericire, a contribuit la dărâmarea Guvernului PSD toamna trecută. 

Practic, şi ALDE şi Pro România vin într-o perioadă politică în care nu au înregistrat un succes la ultimele alegeri.  Cred că fuziunea celor două partide va forma un partid mult mai puternic, cu multe personalităţi. Şi Pro România şi ALDE au personalităţi puternice în interiorul lor. Împreună cred că vor face pragul de 5 la sută. Este important. Nu au cum să facă altceva decât să se întărească. 

Dintr-un eşec la locale, într-un succes, dacă cele două vor face cinci la sută. Împreună, vor rămâne o voce pe scena politică românească.", a declarat Bogdan Chirieac. 

Întrebare IMPORTANTĂ pentru Victor Ponta

"Întrebarea mea este, dle preşedinte Ponta, dacă veţi face pragul, şi  nu am îndoieli în acest sens, veţi alege să mergeţi la putere alături de PNL sau veţi prefera opoziţia, să vă reclădiţi partidul în opoziţie, să îl întăriţi pentru alegerile din 2024?", a mai spus analistul politic. 

Victor Ponta a venit imediat cu o replică. "Pro România nu va vota niciodată un Guvern PNL", a spus preşedintele Pro România la Antena 3. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel