Alegeri 2020. Amenințări mafiote în Capitală. Bogdan Chirieac: Clanurile fac legea
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Analistul politic Bogdan Chirieac a reacționat după ce reprezentanți ai PNL ar fi amenințat reprezentanți ALDE, la depunerea candidaturilor pentru Primăria Sectorului 3. 

Candidatul ALDE la Primăria Sectorului 3, Bogdan Valentin Brătianu, susține că o colegă de-a sa ar fi fost amenințată în stil mafiot, iar un membru PNL i-ar fi spus că trimite clanurile peste ea, relatează România TV. 

”A fost un incident cu privire la posibila invalidare a depunerii candidaturii a dosarului PNL la Primăria Sectorului 3. (...) Unul dintre reprezentanții PNL s-a dus la reprezentantul nostru și l-a amenințat pe reprezentantul nostru pentru decizia aceasta de a cere invalidarea candidaturii. Nu am făcut plângere la poliție. Decizia pe care am luat-o este de a contesta decizia de validare a dosarului de candidatură”, a declarat Bogdan Valentin Brătianu, candidat ALDE. 

De ce nu s-a depus plângere la poliție?

Bogdan Chirieac s-a arătat indignat de faptul că nu s-a depus totuși o reclamație la poliție. 

”Am aflat și noi cu surprindere, că nu știam, cei care nu suntem în această lume, că într-adevăr clanurile fac legea în București. Anii aceia de război româno-român au consecințe și pe această temă. Poliția, Parchetul, nu au mai avut timp să se ocupe de lucrul ăsta. Faptul că nu se depune plângere la poliție ridică un semn de întrebare asupra întregii plângeri. În mod normal, când ești amenințat, în orice stat de drept, te duci la poliție. Poliția îți validează demersul. Gestul normal, firesc, este ca dacă ești candidat și ești amenințat să mergi la poliție. Aici este vorba despre binele comunității pe care vrei să o reprezinți. Dacă ești tu amenințat astăzi, mâine va fi amenințat băcanul din colț”, a declarat Bogdan Chirieac. 

Niciun reprezentant al PNL nu a dorit să comenteze acuzațiile. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel