Alegeri 2020. Chirieac, întrebare-cheie pentru Tăriceanu
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Călin Popescu Tăriceanu a fost întrebat de analistul politic Bogdan Chirieac dacă anul acesta vor mai avea loc alegeri locale și parlamentare. 

Bogdan Chirieac, analist politic, și Călin Popescu Tăriceanu, președintele ALDE, s-au aflat în direct la România TV unde au discutat, printre altele, și de organizarea alegerilor locale și parlamentare din acest an. 

Bogdan Chirieac: Ați vorbit despre alegeri locale în septembrie. Credeți că se pot organiza alegeri locale în septembrie și când s-ar putea organiza alegerile parlamentare? Situația în România nu este încă clarificată. Ieri am avut cu 50% mai multe cazuri de îmbolnăviri față de alaltăieri. 

Călin Popescu Tăriceanu: Ceea ce cred este că dacă mergem pe o evoluție dezirabilă, care este un optimistă, în care va scădea numărul de îmbolnviri și se va ridica starea de alertă în așa fel încât să nu existe niciun fel de îngrădire în exercițiul drepturilor democratice atunci alegerile se vor organiza, altfel nu. Dacă vor încerca să organizeze alegeri pe durata stării de alertă cu inducerea unor spaime: atenție, dacă vă duceți la secțiile de vot riscați să vă infectați, sau alte povești... . Putem să fim de acord cu organizarea de alegeri locale la sfârșitul lui septembrie, începutul lui octombrie, cu condiția să existe o deplină libertate în ceea ce privește circulația persoanelor

Când ar putea avea loc alegerile parlamentare

”Nu știu să fac o estimare pentru Parlamentare. Termenul limită este martie, anul viitor. Nu mi s-ar părea oportun să facem alegerile în decembrie, finele lui septembrie sau decembrie cum vrea Guvernul. Mai vedem”, a completat Călin Popescu Tăriceanu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel