Alegeri în SUA. Incertitudini din cauza pandemiei de COVID-19
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Un înalt responsabil al administraţiei Trump a făcut declarații cu privire la Convenția republicană, care urmează să oficializeze candidatura preşedintelui în exerciţiu. 

Un înalt responsabil al administraţiei Trump a declarat - duminică - că în acest stadiu nu se ştie dacă situaţia sanitară va permite desfăşurarea Convenţiei naţionale republicane la sfârşitul lunii viitoare la Jacksonville, în Florida, potrivit Reuters, scrie Agerpres. 

Partidul Democrat a optat deja la rândul său pentru o "convenţie virtuală" cu scopul de a-l învesti pe Joe Biden, care va fi candidatul său împotriva lui Donald Trump la alegerile din 3 noiembrie.

Convenția republicană 



Convenţia republicană, care urmează să oficializeze candidatura preşedintelui în exerciţiu, urma să aibă loc iniţial la Charlotte, în Carolina de Nord.

În faţa îngrijorărilor exprimate de guvernatorul democrat al statului, Roy Cooper, faţă de efectele în lupta împotriva epidemiei de coronavirus, locul reuniunii a fost mutat le Jacksonville şi urmează să aibă loc într-o singură zi, 27 august.

Or, în Florida, la fel ca în alte 38 de state ale ţării, se înregistrează în prezent o recrudescenţă a epidemiei de COVID-19.

Creșteri alarmante ale infecțiilor 



În ultimele patru zile, numărul noilor cazuri de contaminare înregistrate în Florida a depăşit în trei rânduri 10.000 zilnic, cu 10.059 de cazuri suplimentare anunţate în această duminică, depăşind bilanţurile încărcate înregistrate într-o ţară europeană în momentele cele mai critice ale pandemiei.

"Cred că este prea devreme pentru a o spune", a răspuns comisarul Agenţiei Federale pentru Medicamente şi Produse Alimentare (FDA), Stephen Hahn, întrebat de CNN despre posibilitatea menţinerii reuniunii la Jacksonville. "Va trebui să vedem cum evoluează situaţia în Florida şi în alte părţi în ţară", a adăugat el.

Primăria Jacksonville, condusă de republicanul Lenny Curry, a dispus săptămâna trecută portul obligatoriu al măştilor de protecţie în spaţiul public. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel