Urmărește emisiunea live
Alegeri locale 27 septembrie. Drulă: USR nu va vota! Care e motivul
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Deputatul Cătălin Drulă a anunţat că USR nu va vota proiectul pentru stabilirea datei alegerilor locale pe 27 septembrie. 

"Alegerile locale au fost amânate din cauza situaţiei de sănătate, a pandemiei, şi prin această lege stabilim data la care le vom organiza cu întârziere, pe 27 septembrie. România nu se află într-un punct bun din punct de vedere al numărului de cazuri, dar avem această tensiune de politică publică, acest conflict între dorinţa legitimă de a înlocui la termen primarii de care în mare parte românii sunt nemulţumiţi şi de a avea grijă de sănătatea publică. USR a propus o soluţie simplă, avută în vedere de toate celelalte state europene care au organizat alegeri în această perioadă. Două zile de vot! Înseamnă mai puţină aglomeraţie! Când a existat voinţă politică, la referendum CpF, s-au putut organiza alegeri în două zile. Când a fost clar că diaspora nu mai poate fi oprită de la vot, s-a putut face în trei zile. Acum, la fel, nu sunt motive să nu se poată face alegeri în două zile, niciun alt motiv decât că vă este frică că va ieşi lumea la vot. Dacă iese mai multă lume la vot, sunt şanse mai mari ca oamenii voştri să fie schimbaţi. Şi într-o singură zi, USR PLUS va da primari în oraşele şi comunele primăriei. 

Odată cu localele, aşa cum am spus în şedinţa de săptămâna trecută, trebuie să organizăm referendumul "Fără penali în funcţii publice". USR nu va vota legea aceasta astăzi, pentru că nu se organizează pe 2 zile alegerile, aşa cum am cerut", a declarat Cătălin Drulă în plenul Camerei Deputaţilor. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel