Alegeri locale în 27 septembrie. Tăriceanu: Este o greșeală majoră. Am primit informaţii
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Călin Popescu Tăriceanu a afirmat că alegerile locale organizate pe 27 septembrie reprezintă o greșeală majoră. Liderul ALDE a primit informații în acest sens.

"Organizarea alegerilor în 27 septembrie este o greşeală majoră. În primul rând, suntem deja, în România, într-un deficit de democrație, de când a început gestionarea crizei de coronavirus prin instalarea stării de urgenţă, apoi a stării de alertă, a legii care funcţionează în momentul de faţă şi care dă puteri foarte mari Executivului de îngrădire a drepturilor şi libertăţilor individuale. În afară de acest lucru, îmi pun întrebarea firească: cum se va face campanie electorală, când sunt aceste măsuri de restricţii, care sigur că au o logică, dar ele împiedica desfăşurarea dialogului dintre candidaţi şi cetăţeni.

"Am primit informaţii"

Stau de vorbă cu organizaţiile noastre şi, în anumite organizaţii, deja am primit informaţii că unii din reprezentanţii partidelor în secţiile de votare nu vor să mai meargă. De ce? De teama zilei votului. Este o problemă serioasă. În ziua votului, oamenii care se duc în secţia de votare trebuie să manipuleze ștampila aia care se plimbă la sute de oameni şi pe care nu o poţi dezinfecta, pixul cu care semnezi pe foaia de evidență din secţia de votare, buletinele care sunt luate de cei din comisii şi date.

Şi încă ceva, pentru că aveţi copii şi am şi eu... Atenţie! 27 septembrie! A doua zi se duc copiii la şcoală, în sălile alea? Nu trebuie şi ele dezinfectate? Toate aceste lucruri trebuie cântărite foarte bine. Eu cred că alegerile locale pot fi amânate cu câteva luni, nu se face nicio gaură în cer şi aşa ar fi logic pentru ca exerciţiul democratic să se desfăşoare neîngrădit", a spus Călin Popescu Tăriceanu, în emisiunea "Decisiv", de la Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel