Alegeri locale în pandemie. Virgil Musta: Aici riscul de contaminare este mai mare decât în timpul votării
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Virgil Musta
Virgil Musta
Medicul Virgil Musta este de părere că acțiunea de votare se poate desfășura cu un risc minim de infectare cu noul coronavirus. Acesta atrage însă atenția asupra unui alt aspect.

Medicul Virgil Musta a intervenit în direct la România TV unde a explicat care sunt și unde există riscuri de infectare cu noul coronavirus în ziua alegerilor. 

”Acțiunea de votare ar trebui să fie fără risc, sau cu risc minim. Noi ar trebui să ne gândim și la niște lucruri care ne scapă. În drumul spre votare sau la întoarcere s-ar putea să ne întâlnim cu anumite cunoștințe care nu știm dacă sunt sau nu infectate. Ar trebui să purtăm masca și să stăm la distanță de cel puțin doi metri. Eu cred că riscul este minim la votare pentru că dacă stăm la coadă cu mască și la distanță atunci riscul este aproape zero. Putem merge și cu mănuși de unică folosință, votăm, iar mai apoi le aruncăm la gunoi. Cred că riscul de contaminare este în afara secției de votare pentru că ne place să stăm de vorbă. Aici riscul de contaminare este mai mare decât în timpul votării”, a declarat medicul Virgil Musta. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel