Alegeri prezidenţiale în Polonia. Un jurnalist, în topul preferinţelor electorale. Se repetă scenariul din Ucraina?
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
FOTO AGERPRES
FOTO AGERPRES
Un jurnalist este în topul preferinţelor electorale înainte de alegerile prezidenţiale din Polonia. 

Primul în sondaje continuă să fie Andrzej Duda, deşi din cauza problemelor economice cu care se confruntă Polonia, avansul său a mai scăzut în ultimele zile. De altfel, un sondaj citat de Al Jazeera spune că Duda ar putea pierde în faţa unui candidat al opoziţiei în turul II de scrutin, dacă alegerile se vor ţine pe 12 iulie, aşa cum sunt programate. 

Următorii doi în sondaje sunt Rafal Trzaskowski, primarul Varşoviei, dar şi un candidat independent, Szymon Holownia, un cunoscut jurnalist. 

De altfel, Holownia este sigur că el este cel care se va duela cu Andrzej Duda în turul doi al alegerilor. 

"Cu două săptămâni înainte de alegeri, intenţionez să fiu al doilea în sondaje. Ştiu că e greu, din experienţă, să te menţii pe locul doi, dar nu am nicio îndoială că eu voi fi cu Andrzej Duda în turul doi", a declarat Szymon Holownia, conform FAKT24. Cu toate astea, jurnalistul spune că nu este sigur dacă alegerile prezidenţiale vor fi valide. 

"Ele trebuie, în mod clar, revizuite şi aprobate de Curtea Supremă. Noi, candidaţii, avem sarcina de a participa la campanie şi de a ne lupta pentru a câştiga alegerile. Însă este sarcina Curţii Supreme să determine dacă ele sunt valide sau nu", a mai spus Holownia. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel