Alegeri primari în două tururi. PMP, apel la partidele parlamentare
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Facebook Parlamentul României - Camera Deputaţilor
Facebook Parlamentul României - Camera Deputaţilor
Ioana Constantin (PMP) le cere partidelor parlamentare să introducă pe ordinea de zi subiectul alegerilor primarilor în două tururi, pentru care au fost strânse 1 milion de semnături acum trei ani. 

"În urmă cu exact 3 ani, PMP depunea peste 1 milion de semnături pentru revenirea la 2 tururi de scrutin. Semnăturile au fost strânse, în aproape 6 luni, de filialele noastre din întreaga țară și vă mulțumim tuturor celor care ați semnat. Azi, proiectul PMP este la Camera Deputaților, trebuie doar pus pe ordinea de zi și votat. Nu mai are nevoie de niciun aviz. Azi, mâine, oricând poate deveni lege, realitate.
PMP a fost și rămâne singurul partid sincer în acest demers. Altfel, proiectul era deja votat.
Hai, curaj! USR, PNL?

Solicităm liderilor de grup de la toate partidele parlamentare să aducă pe ordinea de zi acest proiect de lege și să îl voteze.

Chiar dacă ne-au oprit la 3.000 de voturi de Parlament, nu vom renunța la proiectele pentru care ne-am luptat ani întregi. Sunt proiecte care respectă voința românilor", a scris Ioana Constantin pe Facebook. 

Ioana Constantin, mesaj ferm la finalul săptămânii trecute: Guvernaţi sau plecaţi cu toţii 

"Guvernați sau plecați cu toții! Rupeți-vă de răfuiala politică, orgolii, interlopi, frica de dosare, ațe, lăsați lăcomia și întorceți-vă la realitate! E revoltător cum tot circul politic și lupta pentru putere încă li se mai par normale, când economic și sanitar totul e pe butuci. Dacă mâine seara, după consultările de la Cotroceni, nu va exista o soluție, trebuie să plece acasă cu toții. Cele mai mari partide, PSD și PNL, nu au nicio propunere de premier, probabil la cererea lui Klaus Iohannis; USR revine cu obsesia Cioloș, deși nu au cum să dea premierul. Nimeni nu vrea să guverneze oficial de frica decontului electoral, nu le pasă că un guvern interimar nu poate rezolva problema prețurilor la gaze și energie, nu poate semna PNRR, nu poate gestiona corespunzător criza sanitară. Toți ar vrea să rămână conectați la robinetul cu bani, dar nimeni nu vrea să își asume oficial decontul electoral.

Dacă mai sunt oameni de stat printre voi, guvernați. Dacă sunteți o adunătură de paiațe speriate că decontați electoral și manevrate, plecați acum acasă! În bloc! eliberați Parlamentul de povara unor politicieni slabi și lași care privesc cinic o țară cu spitalele prăbușite, cu școlile pe punctul de a se închide iar total, cu firme în prag de faliment, cu oameni speriați de ziua de mâine.Președintele Iohannis a girat bâlciul ăsta politic. Să-l rezolve. Pentru un Congres, influență și niște numiri de procurori au adus țara asta într-un haos.

Sigur că este dificil de realizat o majoritate politică stabilă și funcțională pe termen lung, dacă ne uităm la actuala configurație politică din Parlamentul României: peste 800.000 de voturi au fost redistribuite la alegerile parlamentare din 2020 (300.000 sunt ale PMP). Împărțite, practic, între cei care azi nu vreți să guvernați, doar faceți circ. Dacă azi PMP era în Parlament s-ar fi putut cu o mai mare ușurință forma o majoritate parlamentară autentică de dreapta. Criza economică ce urmează va avea efecte dramatice. Deja sunt scumpiri în lanț, prețurile la combustibil, energie și gaze au explodat; avem în față o iarnă grea, din care, economic, nu știm cum vom ieși. E nevoie de luciditate și de asumare, dacă mai avem cui cere…" transmitea Ioana Constantin.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel