ALEGERI UMFCD București 2020: Listele de susținători și programele electorale
Autor: D.C. pe 12 ian, 18:44 | Educatie

Facultatea de medicina carol davila

Competiția pentru conducerea UMF ”Carol Davila” a intrat în linie dreaptă.

Candidează trei cunoscuți profesori. Doi dintre candidați sunt prorectori din actuala conducere a Universității, Viorel Jinga și Cătălina Poiană, iar profesorul Adrian Streinu-Cercel este managerul Institutului Național de Boli Infecțioase "Prof. Dr. Matei Balș".

Alături de programele manageriale ale candidaților, care se regăsesc se site-ul Universității (www.umfcd.ro), au fost deja distribuite listele de candidați preferați pentru Senatul UMFCD de două dintre echipele de campanie ale candidaților, Jinga și respectiv Streinu-Cercel. Profesorul Adrian Streinu-Cercel a inclus ambii contracandidați pe lista propusă de el. Pe lista propusă de profesorul Jinga nu figureză nici profesorul Streinu-Cercel, nici vreunul dintre candidații de la Institutul "Prof. dr. Matei Balș". Nu a apărut încă o lista promovată de echipa Cătalinei Poiană.

Vineri, la Biblioteca Centrală Universitară, a avut loc o întâlnire între cadrele didactice, care a avut că scop obținerea sprijinului pentru tandemul de urologi, Viorel Jinga pentru poziția de rector și Ioanel Sinescu, actualul rector, pentru funcția de Președinte al Senatului.

După ce a trecut în revistă situația dificilă cu care se confruntă Universitatea din punct de vedere al locațiilor și calității precare a spațiilor de învățământ și de cercetare, Ioanel Sinescu consideră că singura soluție este realizarea unui nou campus universitar la Mogoșoaia, care, chiar departe de oraș, ar putea reprezenta o rezolvare a situației. Acest proiect a fost, de altfel, adus de multe ori în discuție în ultimii ani de actuala conducere a UMFCD, dar nu există însă pași concreți în acest sens. Printre prioritățile echipei Jinga-Sinescu, se numără și găsirea unei noi identități vizuale și a unui imn pentru Universitate.

VEDEȚI PE DC MEDICAL mai multe detalii despre alegerile de la UMF ”Carol Davila”.

 

Te-ar putea interesa și ....
Educatie Vezi toate articolele
Crossuri parteneri