Urmărește emisiunea live
ALERTĂ ANAF. Nu deschideți mail-urile primite de la această adresă!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
ALERTĂ ANAF. Nu deschideți mail-urile primite de la această adresă! / Foto: Pixabay
ALERTĂ ANAF. Nu deschideți mail-urile primite de la această adresă! / Foto: Pixabay
ANAF avertizează cetățenii să nu deschidă mail-urile primite de la o adresă.

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală anunță că un val de mesaje false este transmis prin email în numele instituției, de pe o adresă ce nu aparține ANAF, transmite Mediafax.

„Emailuri false în numele ANAF! Nu deschideți emailurile provenite de la [email protected]!”, transmite Agenţia Naţională de Administrare Fiscală.

ANAF informează contribuabilii asupra unui val de mesaje transmise prin email, care utilizează denumirea, precum și coordonatele instituției (număr telefon, adresa poștală). ANAF precizează că nu are deschisă adresa respectivă de email.

„Persoanelor juridice, dar și celor fizice, care recepţionează aceste mesaje, în care sunt informate despre discrepanțe în evidența fiscală, le recomandăm să nu deschidă mesajele și nici atașamentele acestora”, este sfatul celor de la ANAF.

SMS FALS de la ING România: ”Contul dvs. a fost BLOCAT”. Atenționarea băncii

Recent și ING România a avertizat în privința unui sms ce se recomandă a fi din partea băncii, dar este, în realitate, un atac de natură a fura datele clienților.

”Atenție la mesajele primite! Dacă ai primit SMS-ul de mai jos cu privire la blocarea contului și actualizarea datelor în Home’Bank, NU accesa link-ul și NU îți introduce datele personale! Îți reamintim să NU te autentifici în Home'Bank altfel decât prin aplicația oficială. Reține că banca nu îţi va cere niciodată datele cardului sau ale contului prin e-mail, SMS sau telefon, dacă nu ai solicitat tu întâi aceste informații.” atenționează ING Bank România, pe Facebook. Vezi mai mult AICI.

Metodă de înşelăciune prin telefon. "Ai primit şi tu mesaj că ai câştigat?"

Totodată, Poliţia Română i-a avertizat pe români asupra unei noi metode de înşelăciune prin intermediul telefonului. 

"Ai primit și tu mesaj că ai câștigat la „Loteria Dedeman”, deși nu te-ai înscris niciodată? Nu te grăbi să-ți revendici „premiul”! Nu vei câștiga nimic. Este doar o fraudă tip phishing!

Imaginația infractorilor cibernetici nu are limite, așa că fii atent la mesajele pe care le primești, evită accesarea link-urilor și nu furniza date personale, financiare ori de autentificare în urma primirii lor. Raportează urgent orice tentativă de fraudă!", a transmis Poliţia Română pe Facebook.  Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel