Urmărește emisiunea live
MAE, alertă de călătorie. Atenționare pentru români: Incendii puternice în sudul Californiei
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto ARHIVĂ, sursa: Agerpres
Foto ARHIVĂ, sursa: Agerpres
Ministerul Afacerilor Externe a emis atenționare de călătorie pentru sudul Californiei.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Statele Unite ale Americii, în zona Irvine, Orange County, din sudul Californiei, asupra declanşării unui incendiu de proporţii, cu risc de extindere rapidă către zone foarte populate, transmite Agerpres. 

MAE arată că, în acest sens, autorităţile locale au emis un ordin de evacuare pentru mai mult de 90.000 de persoane. Informaţii privind măsurile de evacuare şi zonele vizate de acestea sunt disponibile AICI

Asistență consulară



Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Consulatului General al României la Los Angeles: +13107210474.

Totodată, MAE recomandă consultarea paginilor de Internet http://losangeles.mae.ro, https://earthquaketrack.com şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia "Călătoreşte în siguranţă" (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie, precum şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare "Un SMS îţi poate salva viaţa!". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel