ALERTĂ de COVID-19 în București, prag CRITIC. Mahler: Să ne punem MASCA când ieșim din casă
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Dr. Beatrice Mahler
Dr. Beatrice Mahler
Dr. Beatrice Mahler a vorbit despre situația critică din București, unde indicele de infectare a depășit 3 la mia de locuitori. 

”E trist că am ajuns la această rată și că viața noastră devine și cu mai multe reguli atunci când ieșim pe stradă, pe care trebuie să le respectăm pentru că altfel riscăm să ne îmbolnăvim, riscul de infectare și de transmitere comunitară în aceste momente este crescut și asta trebuie să ne atragă atenția și să ne determine să ne punem masca în acest moment, nu să așteptăm cele 48 de ore. Cred că toți trebuie să ne punem masca când ieșim din casă” a spus dr. Beatrice Mahler, managerul Institutul Național de Pneumoftiziologie ”Marius Nasta”, la Antena 3. 

Medicul a mai subliniat că ”e extrem de important, când avem simptomatologie ușoară de COVID-19, ca fiecare persoană care are dureri de cap, febră, dureri musculare, lipsa mirosului, lipsa gustului, să-și sune medicul de familie. Este important, când simptomatologia se deteriorează, când dificultatea respirației crește, când apar dureri de cap intense care nu mai cedează la Paracetamol, când apar fenomene care induc o stare de sănătate alterată, pacientul să apeleze 112 pentru a fi transportat cât mai repede la spital”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel