ALERTĂ din partea directorilor de şcoli. "Şcoala din 14 septembrie, misiune dificilă". Se cere amânarea pe zone
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Directorii de şcoli trag un semnal de alarmă cu privire la începutul anului şcolar pe 14 septembrie şi cer posibilitatea amânării pe zone. 

Se întâmplă în Italia, acolo unde preşedintele Asociaţiei Naţionale a Directorilor, Antonello Giannelli, cere Guvernului să ia în calcul posibilitatea amânării startului anului şcolar pe diverse zone, în funcţie de viteza cu care se rezolvă problemele. 

"Tot personalul şcolar este ocupat cu redeschiderea şcolilor din 14 septembrie. Este clar, însă, că unele probleme trebuie rezolvate cât mai repede. Din ce ştim, băncile pentru o singură persoană nu au fost livrate încă, iar termenul de livrare este întârziat. De asemenea, mai vorbim de o problemă critică, cea a claselor, pentru că nu sunt suficiente pentru a putea distanţa eficient elevii. Nu avem nici suficient personal. Dacă aceste probleme nu sunt rezolvate imediat, ne putem gândi că va fi dificil ca termenul de 14 septembrie să fie respectat peste tot. Am putea să ne gândim la diferenţiere locală", a declarat Giannelli pentru Corriere dela Serra

Ar trebui redeschise şcolile? 

Maria Rita Gismondo, directorul Laboratului de Microbiologie Clinică, Virologie şi Diagnostic Biologic de Urgenţă de la spitalul Sacco din Milano, a avut o intervenţie pe acest subiect. 

"Şcolile trebuie să fie redeschise, pentru că închiderea lor a fost un efect secundar nedorit, dar necesar. Acum trebuie să fie redeschise deoarece copii trebuie să treacă peste acest şoc psihologic. Mă îndoiesc, totuşi, că este posibil ca, în ciuda eforturilor pe care le vor face profesorii, să se păstreze distanţa şi să se poartă măştile corect. Vom face tot posibilul, dar unele şcoli vor fi închise. Chiar şi aşa, însă, nu putem spune că planul de redeschidere va fi un eşec", a spus Maria Gismondo, conform aceleiaşi surse. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel