Alertă meteo de Cod Galben în 16 județe. Informare de răcire accentuată, ninsori și vânt puternic. Vremea în București
Autor: Irina Constantin pe 05 Martie, 10:18 | Vremea
Cod Galben
Cod Galben

foto ANM

ANM a emis alertă meteo de Cod Galben de vreme rea pentru 16 județe, o informare meteo pentru toată țara, precum și prognoza specială pentru București. 

Informare meteo de răcire accentuată, precipitații mixte, vânt puternic și ninsori la munte

Informarea meteo intră în vigoare astăzi, la ora 14:00 și este valabilă până sâmbătă, 6 martie, la ora 16:00. Meteorologii anunță răcire accentuată, precipitații mixte, intensificări ale vântului, ninsori viscolite la munte. 

”În intervalul menționat, vremea se va răci accentuat, la început în nordul și nord-vestul țării, iar sâmbătă (06 martie) și în celelalte regiuni. Vor fi precipitații, vineri (05 martie) în nordul, vestul și centrul țării, iar sâmbătă (6 martie) mai ales în sud. În zonele joase de relief vor fi ploi, ce se vor transforma treptat în lapoviță și ninsoare, astfel încât în Maramureș, Moldova și Transilvania vor predomina ninsorile, iar în Oltenia, Muntenia și Dobrogea vor fi precipitații mixte. La munte vor fi mai ales ninsori și se va depune strat nou de zăpadă, iar vântul va avea intensificări cu viteze în general de 60...90 km/h, viscolind temporar zăpada.  Intensificări ale vântului se vor înregistra și în restul teritoriului, cu viteze în general de 45...55 km/h și, trecător, 70 km/h.” anunță ANM. 

COD GALBEN de ninsori și viscol

În același timp, ANM a emis și alertă meteo de Cod Galben, care intră astăzi în vigoare la ora 16:00 și este valabilă până sâmbătă, la ora 16:00. Se anunță ninsori moderate cantitativ, viscol în Carpații Orientali și Carpații Meridionali

”În intervalul menționat, la munte va ninge moderat cantitativ (15 – 20 l/mp) și se va depune strat nou de zăpadă, local mai consistent, la început în nordul Carpaților Orientali, apoi mai ales în Carpații de Curbură și estul Carpaților Meridionali. Vântul va avea intensificări cu viteze de 70...90 km/h, iar la peste 1700 m, rafalele vor depăși 100 km/h și va fi viscol, iar vizibilitatea va fi redusă.” a anunțat ANM. 

Sunt vizate județele: Argeș, Bacău, Bistrița Năsăud, Brașov, Buzău, Covasna, Dâmbovița, Harghita, Maramureș, Mureș, Neamț, Prahova, Sibiu, Suceava, Vâlcea, Vrancea. 

Vremea București

 

05.03.2021 ORA 14:00 - 06.03.2021 ORA 08:00

Vremea va fi deosebit de caldă în orele amiezii, când se vor înregistra 17...18 grade. Cerul, mai mult senin în mare parte a intervalului, se va înnora treptat spre sfârșitul acestuia. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări după-amiaza și seara, cu viteze la rafală de până la 45 km/h . Temperatura minimă va fi de 1...3 grade.

06.03.2021 ORA 08:00 - 06.03.2021 ORA 16:00

Vremea va fi închisă, iar în prima parte a zilei, temporar se vor semnala precipitații slabe sub formă de ploaie, cu tendință de transformare în lapoviță și ninsoare. Vântul va sufla moderat, cu intensificări temporare, (viteze la rafală de până la 45 km/h). Temperatura maximă, în scădere semnificativă față de ziua anterioară, va fi de 4...5 grade. Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentele informații meteorologice, în funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice.

Vremea Vezi toate articolele
Crossuri parteneri