ALERTĂ meteo de PLOI și vânt puternic până joi
Autor: Irina Constantin pe 03 Martie, 15:48 | Vremea

ANM a emis alertă meteo până joi. 

De astăzi, de la ora 18:00, până joi, 5 martie, la ora 06.00, este în vigoare o alertă meteo de ploi moderate cantitativ în jumătatea de vest a țării; intensificări tempoare ale vântului în zona înaltă a Carpaților Meridionali și de Curbură. 

”În intervalul menționat, la început în regiunile vestice și sud-vestice, apoi și în cele centrale, temporar va ploua și, îndeosebi prin acumulare în zonele deluroase și montane, cantitățile de apă vor depăși local 15...20 l/mp și pe arii restrânse 30...35 l/mp. Ploile vor avea și caracter de aversă și se vor semnala descărcări electrice. La munte vor predomina ploile, favorizând topirea stratului de zăpadă, iar la altitudini mari precipitațiile vor fi mixte. Vântul va avea intensificări în Carpații Meridionali și de Curbură cu viteze ce vor depăși 50...70 km/h, iar pe creste 80...90 km/h.” anunță ANM. 

Meteorologii mai anunță că vor fi intensificări temporare ale vântului vor fi pe parcursul zilei de marți (3 martie) în regiunile vestice și la munte, iar miercuri (4 martie) și în cele estice și sud-estice.

Te-ar putea interesa și ....
Vremea Vezi toate articolele
Crossuri parteneri