Alex Coita: Pe 28 mai a fost ULTIMA DATĂ când Ministerul Muncii a furnizat următoarele informații. Guvernul tace mâlc!
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Foto Facebook / Alexandru Ion Coita
Foto Facebook / Alexandru Ion Coita
Partidul Republican cere „de urgență” Guvernului Orban să publice datele la zi privind numărul total de șomeri, precum și numărul total de contracte încetate de la declararea stării de urgență și până în prezent.

„Doamna Violeta Alexandru, nu mai băgați criza economică sub preș! Arătați cifrele reale ale șomajului din România”, își începe astfel Alex Coita, președintele Partidului Republican, mesajul publicat, marți, pe contul de Facebook.

„Partidul Republican cere de urgență Guvernului să publice datele la zi privind numărul total de șomer și numărul total de contracte încetate de la declararea stării de urgență și până în prezent. De aproape două luni, Guvernul, prin Ministerul Muncii, nu mai publică informații privind numărul total de șomeri, respectiv rata șomajului în România. În luna mai, potrivit Institutului Național de Statistică, erau 463.000 de șomeri, în creștere atât față de luna precedentă (432.000 persoane), cât și față de aceeași lună a anului anterior (352.000 persoane).

La începutul lunii iulie, conform Ministerului Muncii, 102.830 contracte erau suspendate. Pe 28 mai a fost ultima dată când Ministerul Muncii a furnizat informații și despre contractele încetate- 430.000!- dar de atunci Guvernul tace mâlc în această privință. Dacă lucrurile stau așa de bine pe cât pretind guvernanții, de ce țin cifrele la sertar?”, a subliniat Alex Coita. 

„Cerem Guvernului Orban să nu-i mai manipuleze pe români cu cele 80 de miliarde de euro pe care le-ar fi obținut de la Uniunea Europeană și cu așa-zisul plan al PNL de relansare economică în valoare de 100 de miliarde de euro.

Guvernul ascunde date fundamentale, pentru ca oamenii să nu afle adevărata dimensiune a prăbușirii economice și lipsa de soluții ale Cabinetului Orban”, a conchis președintele Partidului Republican.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel