Alex Coita: Scriu aceste rânduri după ce am mers cu autobuzul, lipit de ușă, alături de bucureșteni umiliți
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Alex Coita / Foto Facebook
Alex Coita / Foto Facebook
Alex Coita susține că Platforma Social Liberală nu va fi o anexă a unui partid, însă va fi deschisă să lucreze cu toți liderii care vor binele României și implicit al românilor.

„La sfârșitul lui 2016, am decis să fac un pas în spate din PNL. Motivele retragerii mele pot fi sintetizate în două idei”, își începe astfel Alex Coita mesajul publicat joi pe Facebook, adăugând ulterior: „În primul rând, nu am putut să accept să mai fiu parte a unui proiect politic care îi privește cu dispreț exact pe cei ce au cea mai mare nevoie de ajutor: pe așa-numiții „asistați", pe oamenii sărmani, care nu au primit o șansă, pe cei mai vulnerabili. Am crescut într-o familie de intelectuali, am crescut cu valori de dreapta, dar cunosc bucuria când părinții vin cu plasele pline de mâncare pentru că e zi de salariu, știu ce înseamnă să te împrumuți de la vecini și de la rude, știu ce sacrificii au făcut ai mei pentru a-mi lua un bilet de avion să plec la facultate.

Oamenii fără posibilități materiale nu sunt proști, nu sunt manipulabili! Sunt oameni care au nevoie de o Românie care să le ofere o șansă!

Al doilea motiv a ținut de strategia dezastruoasă de la București, unde eram vicepreședinte la Sector 6. După localele din 2016 am fost sunat și rugat să preiau organizația PNL ca președinte, pentru a „spăla" imaginea partidului. Am acceptat, deși era o mare provocare pentru mine la momentul respectiv. M-am apucat de treabă și timp de o lună am așteptat să se confirme decizia în BPN-ul partidului. Nu numai că acest lucru nu s-a întâmplat, dar PNL s-a predat cu arme și bagaje în București, lăsând Capitala pe alte mâini. A fost o decizie rușinoasă pe care nu am putut să o accept.”

Revenind în prezent, „nu înțeleg cum este posibil ca un partid mare, un partid istoric, să fie incapabil să vină cu un candidat propriu, un candidat puternic și credibil care să livreze soluții pentru bucureșteni”, preciează Alex Coita, în contextul în care Ludovic Orban a anunțat, joi, că PNL va susține candidatura lui Nicușor Dan pentru Primăria Generală a Capitalei. „Cred cu tărie că acest partid ar fi putut furniza o variantă mult mai bună din interior, ca un gest de respect pentru sutele de mii de membri și simpatizanți ai PNL din Capitală”, a adăugat Alex Coita, precizând totodată: „Oare Ludovic Orban, care din punctul meu de vedere a fost o soluție nepotrivită ca premier, nu ar fi putut fi un foarte bun candidat la Primărie?”

Proiect pentru București

„Astăzi, în calitate de co-președinte al Platformei Social Liberale, alături de Ilan Laufer, reafirm voința tânărului nostru partid de a se așeza la masă cu toate forțele politice din România care înțeleg nevoia urgentă a unui proiect de țară, a unui proiect pentru București. Aici includ, în mod evident, mulți lideri din PNL, oameni pe care îi respect și îi prețuiesc. PSL nu va fi o anexă a vreunui partid, dar va fi deschis să lucreze cu toți liderii care vor binele acestei țări și care pun interesul cetățeanului în fața jocurilor politicianiste.

Scriu aceste rânduri după ce am mers mai devreme cu autobuzul copilăriei mele, lipit de ușă, într-o înghesuială infernală, alături de bucureșteni stresați, umiliți și puși la perete de oameni politici care îi plasează mereu în plan secund.

Îmi rezerv dreptul de a reveni pe acest subiect”, a încheiat astfel Alex Coita, co-președintele Platformei Social Liberale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel