Alexandru Dedu - Obiectivul naţionalei este clasarea pe locurile 1-6 la Campionatul Mondial
Data publicării:
Autor: Sebastian Florea
WhatsApp

Preşedintele Federaţiei Române de Handbal, Alexandru Dedu, a anunţat, luni, într-o conferinţă de presă, că obiectivul echipei naţionale a României la Campionatul Mondial din Japonia este clasarea pe locurile 1-6.

El a menţionat că s-ar mulţumi şi cu o clasare în primele 7-8 echipe, lucru care ar asigura României participarea la turneele de calificare la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

"Pot să garantez că vom face tot ce ţine de noi ca naţionala să se claseze acolo. Noi ne batem să ajungem la turneele de calificare. Obiectivul la Campionatul Mondial este ocuparea unuia dintre locurile 1-6. Dar dacă ajungem la turneele de calificare este foarte OK", a afirmat preşedintele.

Referitor la controversele privind neconvocarea jucătoarelor Laura Chiper Moisă (CSM Bucureşti) şi Sorina Tîrcă (Corona Braşov) în lotul primei reprezentative pentru Campionatul Mondial din Japonia, Alexandru Dedu a subliniat că Federaţia Română de Handbal girează sută la sută selecţia făcută de antrenorul Tomas Ryde.

"În mediul handbalistic s-au născut diferite păreri şi controverse legate de selecţia pentru Campionatul Mondial. Eu spun cu toată tăria că selecţia la naţională nu este subiect de dezbatere publică. Sunt decizii luate de oameni îndreptăţiţi să facă acest lucru. Iar federaţia va gira sută la sută lotul care va fi deplasat indiferent de eventuale schimbări cauzate de accidentări sau formă slabă. Aici nu există negociere, pentru că vorbim despre echipa naţională, nu despre un subiect micuţ. E de apreciat că sunt cinci tinere fete care ajung la Campionatul Mondial pentru prima oară, mă refer la Diana Ciucă, Daria Bucur, Bianca Bazaliu, Sonia Seraficeanu şi Lorena Ostase", a precizat Alexandru Dedu.

Selecţionerul naţionalei feminine de handbal a României, suedezul Tomas Ryde, convocat următoarele 18 jucătoare pentru Campionatul Mondial din Japonia, care va avea loc între 30 noiembrie şi 15 decembrie: Denisa Dedu (CSM Bucureşti), Yuliya Dumanska, Diana Ciucă (ambele de la SCM Râmnicu Vâlcea) - portari, Cristina Florică, Raluca Băcăoanu, Mădălina Zamfirescu (toate de la SCM Râmnicu Vâlcea), Eliza Buceschi, Cristina Laslo, Bianca Bazaliu, Daria Bucur (toate de la CSM Corona Braşov), Aneta Udriştioiu (HC Dunărea Brăila), Laura Pristăviţa (CS Gloria Bistriţa), Ana Maria Popa (SCM Gloria Buzău), Gabriela Perianu, Crina Pintea, Cristina Neagu (toate de la CSM Bucureşti), Lorena Ostase (CSM Slatina), Sonia Seraficeanu (CS Minaur Baia Mare).

Prima reprezentativă face parte din Grupa C, alături de Ungaria, Muntenegru, Spania, Senegal şi Kazahstan.

România are trei titluri mondiale în palmares (1956, 1960, 1962), două medalii de argint (1973, 2005) şi una de bronz (2015), aceasta cu Tomas Ryde pe bancă. La ediţia precedentă, în 2017, România s-a clasat pe locul 10.
AGERPRES

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel