Alexandru Rafila, despre demiterea lui Vlad Voiculescu: Un gest de responsabilitate al premierului Florin Cîţu
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Deputatul PSD Alexandru Rafila susține că revocarea din funcţie a ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu, este perfect justificată şi reprezintă un gest de responsabilitate al premierului Florin Cîţu.

"Ne găsim în faţa unei decizii a prim-ministrului Florin Cîţu de revocare din funcţie a ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu, şi a secretarului de stat Andreea Moldovan. Considerăm că este perfect justificată. De fapt, noi am fost consecvenţi din punct de vedere politic, dar şi tehnic, profesional, PSD, pentru că am solicitat acest lucru, nu pentru că domnul Vlad Voiculescu era de la USR PLUS, ci pentru că rolul lui, ca ministru al Sănătăţii, era să răspundă nevoilor populaţiei din România în gestionarea acestei pandemii. S-a dovedit total incapabil să o facă", a afirmat Alexandru Rafila, la Parlament.

El a apreciat că s-a ajuns ca Ministerul Sănătăţii să funcţioneze "în afara Guvernului".

"Se pare că evidenţa faptelor a dovedit orice fel de închipuire şi, practic, am ajuns în situaţia în care Ministerul Sănătăţii funcţiona în afara Guvernului României, aşa cum funcţiona, de fapt, în afara nevoii de asigurare a serviciilor medicale, de asigurare a sănătăţii publice pentru cetăţenii români", a adăugat Rafila, citează Agerpres.

VEZI ȘI: Dacian Cioloș: Modul în care a procedat Florin Cîțu este absolut inacceptabil!

"Un gest de responsabilitate"



El a menţionat că revocarea lui Voiculescu reprezintă un gest de responsabilitate din partea premierului.

"Eu consider că este un gest de responsabilitate al prim-ministrului. Vine târziu, este adevărat. Ceea ce s-a întâmplat în ultimele săptămâni, în ultimele luni, a dus la pierderea controlului pandemiei şi, probabil, văzând acest lucru, prim-ministrul a acţionat", a mai spus Rafila.

Întrebat în legătură cu informaţiile potrivit cărora senatorul USR PLUS Adrian Wiener ar putea să ocupe funcţia de ministru al Sănătăţii, Rafila a spus că acesta a fost director de spital şi cunoaşte problemele din domeniu. "Trebuie să acordăm prezumţia de competenţă şi bună credinţă. Timpul rămâne să demonstreze. Important este să nu politizeze sănătatea, aşa cum a făcut Vlad Voiculescu", a subliniat Rafila.

VEZI ȘI: Medicul Adrian Wiener, prima reacţie după informaţiile că ar putea să îi ia locul lui Vlad Voiculescu la Sănătate
În ceea ce priveşte posibila intrare a PSD la guvernare, în cazul ruperii coaliţiei, el a afirmat că nu crede că USR PLUS va pleca.

"Deocamdată PSD nu are majoritatea parlamentară să fie la guvernare. A obţinut, e adevărat, cele mai multe voturi. Orice variantă care duce la un guvern stabil poate fi luată în considerare, dar nu cred că USR PLUS pleacă de la guvernare", a conchis Rafila.

VEZI ȘI: Florin Cîțu explică de ce l-a demis pe Vlad Voiculescu: Cred cu tărie în această coaliție de guvernare

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel