Rafila, despre situația DSP-urilor: „Mie mi-e teamă de un lucru”
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Alexandru Rafila
Alexandru Rafila
Profesorul Alexandru Rafila a explicat de ce nu fac față DSP-urile situației epidemiologice și ce se poate schimba pentru remedierea situației.

Întrebat despre eficiența scăzută și problemele DSP-urilor din timpul pandemiei, Rafila a spus: „Este adevărat. Direcțiile de Sănătate Publică, chiar dacă au fost gândite la un moment dat să poată să răspundă la o amenințare la adresa sănătății publice, ca în 2004, ulterior au devenit ținta unor restructurări, regândiri, de natură mai mult politică. Și cred că ele nu sunt pregătite să facă acum față, nu neapărat ca număr de angajați, ci ca instruire și motivație, ca structură. Nu e o chestiune care ține de guvernarea actuală, ci de ultimii 15 ani”.

O eventuală restructurare trebuie să fie de durată

Mie mi-e frică însă de un lucru. Se vor face eforturi acum, alocări de personal, regândirea sistemului, dar important este ca lucrurile bune care o să se facă să și rămână, să nu se schimbe, fiindcă o să se întâmple iarăși la fel. Amenințările nu sunt legate doar de acest virus, ci de multe alte elemente precum radiațiile, mediul, sănătatea la locul de muncă. Opinia mea este că [sistemul DSP] trebuie regândit pe baze regionale”, a mai spus prof. Rafila, la Digi 24.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel