Alfred Bulai, despre PNRR, cecuri în alb pentru partide și alegerea românilor de a nu merge la vot: În 30 de ani, nu a fost făcut nimic la timp
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Sociologul Alfred Bulai a vorbit, la DCNewsTV, despre PNRR, făcând ulterior câteva precizări și despre partidele noi. 

Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) va fi aprobat de Comisia Europeană în luna septembrie, iar la începutul anului viitor vor veni primii bani în ţară, potrivit vicepremierului Dan Barna. 

„Este o sumă mică în realitate, în contextul problemelor structurale din Uniunea Europeană, nu mai zic din România. În al doilea rând, nu rezolvă direct niște probleme”, a spus Alfred Bulai în cadrul unui interviu acordat DCNewsTV.

Întrebat dacă vor fi folosiți banii din PNRR, a răspuns că da, „dar nu am zis că îi folosim pe toți și că rapid se întâmplă lucrurile”. De ce? Răspunsul vine tot de la Alfred Bulai: „Pentru că, în general, nu avem expertiză la nivelele mici în care se implementează proiectele. S-au negociat prost proiectele. Avem un sistem birocratic care este și incompetent și indolent. Sigur că o instabilitate guvernamentală în zona aceasta face ca, în realitate, să nu fie nevoie să te agiți foarte mult.”

„Eu cred în istorie”, a continuat Alfred Bulai. „Oamenii nu sar dincolo de umbra lor. Nu poți să-ți depășești condiția istorică. (...) În 30 de ani, nu a fost nimic făcut la timp, în continuare ne bucurăm de niște parcele, de bucăți de drum pe care le numim autostrăzi... Sunt dotate la nivel minimal față de ce trebuie să aibă o autostradă, să ne înțelegem!”, a subliniat sociologul. 

Cecuri în alb pentru partidele noi

„Dezamăgirea funcționează repetitiv! Acesta este motivul pentru care oamenii, de multe ori, nu mai merg la vot. De aceea sunt șanse care sunt, de fapt, cecuri în alb pentru partide noi. Cum a fost USR sau AUR acum. Trebuie să înțelegem că oamenii nu iubesc aceste partide noi. Oamenii vor altceva, să fie altceva!”, a explicat Alfred Bulai. 

Emisiunea cu Alfred Bulai de la DCNewsTV:

În cadrul interviului, sociologul Alfred Bulai a vorbit și despre șansele lui Liviu Dragnea, după liberare: „Domnul Dragnea este indiscutabil un personaj extrem de controversat, are o mare susținere din partea electoratului, a electoratului PSD-ist. Pe de altă parte, este foarte haioasă societatea românească, că e un fel de meșterul Manole.” Continuarea, AICI!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel