Alfred Simonis, despre numirea lui Iordache: A fost votat inclusiv de USR și PNL! Este un lucru CLAR
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Liderul deputaților PSD, Alfred Simonis, a vorbit despre votul privind numirea în funcția de președinte al Consiliului Legislativ a lui Florin Iordache.

Florin Iordache a fost votat de reprezentanți ai tuturor grupurilor politice parlamentare. Toate grupurile parlamentare l-au votat pe Florin Iordache. Cifrele spun așa, că alaltăieri în Parlament au câștigat Florin Iordache și reprezentantul USR. Asta e un lucru clar. Pe de altă parte, cifrele ne arată că parlamentarii USR și PNL din Cameră și Senat au un număr de 161 de parlamentari, dacă nu mă înșel, și doar 41 de voturi a luat domnul Zegrean. Adică diferența de 120 nu au fost la vot. Ceea ce ne arată foarte clar că nu și-au dorit ca domnul Zegrean să fie președintele, ci au dorit să fie domnul Iordache, căci altfel ar fi venit și cifrele ar fi arătat altfel.

Dacă vă uitați la reprezentanții celorlalte grupuri politice care au fost vot, veți vedea că din ambele grupuri, și PNL și USR, domnul Iordache a luat voturi. Dar pentru mine nu este o surpriză pentru că astfel de negocieri între partidele parlamentare se întâmplă în fiecare zi, și între PSD și PNL, și între PNL și USR, și între PSD și USR și așa mai departe, pentru că asta e politica. La fiecare proiect în parte, avem negociere cu fiecare grup politic și de multe ori se întâmplă aceste blaturi, cum le spune societatea, dar nu sunt blaturi, sunt niște negocieri politice, sunt normale.

De ce Iordache a obținut un scor atât de mare

Domnul Iordache, dincolo de imaginea asta publică și înfierarea de care se bucură dinspre PNL și USR, știți foarte bine, are o relație extraordinară cu mai toată lumea de prin Parlamentul României, și de aceea și a luat acest scor extrem de mare. Raportul de numire făcut Comisie a fost supus în dezbatere la camera Deputaților, uitați-vă la luările de cuvânt. A vorbit domnul Drulă de la USR, au vorbit cei de la PNL, nu s-a scos un cuvânt despre domnul Iordache. În urma presiunii publice făcută de presă, mai ales, și de opinia publică, evident și-au dat și ei seama că domnul Iordache este dușmanul de clasă al dânșilor și a trebuit să îl sancționeze.”, a explicat Alfred Simonis la GÂNDUL LIVE.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel