Alianță explozivă pe scena politică. Partidele care au bătut palma pentru majoritate
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
După ce nicio formațiune politică nu a obținut majoritatea s-a reușit realizarea unei alianțe. Iată cine a bătut palma. 

Cei doi vicepreşedinţi ai Consiliului Judeţean (CJ) Bistriţa-Năsăud au fost aleşi joi, în cadrul unei şedinţe ordinare, la aproape trei luni de la data alegerilor locale, după ce alianţa PSD-ALDE-Pro România-UDMR şi PMP au decis să colaboreze în formarea unei majorităţi care să permită ocuparea acestor funcţii, scrie Agerpres. 

Nu au obținut majoritatea



În urma alegerilor locale, niciuna dintre cele trei formaţiuni politice care au intrat în Consiliul Judeţean nu a obţinut majoritatea: "Alianţa pentru Bistriţa-Năsăud", formată din PSD, ALDE, Pro România şi UDMR, a obţinut 14 mandate de consilier, la care se adaugă cel al preşedintelui CJ, PNL - 12 mandate, iar PMP - patru mandate.

Având în vedere că la acea dată nu s-a conturat nicio majoritate, s-a decis ca alegerea vicepreşedinţilor să fie amânată după alegerile parlamentare, astfel că în şedinţa de joi s-a introdus pe ordinea de zi un proiect de hotărâre suplimentar, privind desemnarea celor doi secunzi ai preşedintelui CJ, Radu Moldovan.

Ce au făcut liberalii 



În semn de protest, liberalii au decis să părăsească sala înainte de votarea acestui proiect.

"Grupul Partidului Naţional Liberal, pe care îl reprezint, este nemulţumit de felul cum a fost convocată şedinţa, şi mă refer aici la punctul suplimentar, la alegerea vicepreşedinţilor de Consiliu Judeţean. Şi vreau să vă spun că am decis să părăsim sala, nu vom participa la vot, asta pentru a se vedea clar alianţa dintre PSD şi PMP, pentru a nu mai fi discuţii", a anunţat, în plenul şedinţei liderul de grup al consilierilor PNL, Ioan Zăgrean.

Pentru funcţiile de vicepreşedinţi au fost propuşi Camelia Tabără (PSD), fost inspector şcolar general şi Tiberiu Ciprian Kecskes-Simionca din partea PMP, fiecare obţinând câte 19 voturi, minimul necesar fiind de 16 voturi.

De luni își vor prelua funcțiile 



Preşedintele CJ Bistriţa-Năsăud, Radu Moldovan, care conduce şi organizaţia judeţeană a PSD, i-a felicitat pe cei doi noi vicepreşedinţi şi le-a transmis că îi aşteaptă la muncă, începând de luni.

"Bine aţi venit în executivul Consiliului Judeţean şi vă doresc mult, mult succes. (...) Ne vedem luni dimineaţa, la lucru", a spus Radu Moldovan.

Şedinţa ordinară a avut loc în sala de spectacole a Centrului cultural "Dacia", cu respectarea regulilor de distanţare fizică, lucru care a permis şi organizarea votului secret pentru alegerea vicepreşedinţilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel