Alianță PSD - Pro România. Ponta nu o exclude: Nu doar noi, și ALȚII
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Facebook Victor Ponta
Facebook Victor Ponta
Victor Ponta, preşedintele Pro România, a anunţat că nu exclude o viitoare alianţă cu PSD, dar a menţionat şi că acest lucru nu depinde doar de el. 

"În 2024, fiind patru rânduri de alegeri, europarlamentare, locale, parlamentare şi prezidenţiale, e o şansă să faci o schimbare. PSD-ul oricum va acumula voturi pentru că sunt răi ăştia", a spus Victor Ponta la DC NEWS. 

Întrebat de analistul Bogdan Chirieac dacă există posibilitatea ca şi AUR să adune foarte multe voturi atunci, preşedintele Pro România a venit cu replica. 

"AUR sunt mai extremişti, mai zgomotoşi, la volum sunt peste PSD de 10 ori. Dar nu văd cum ar putea să conducă ei Guvernul. Cred că PSD ar trebui să discute cu toată lumea din opoziţie la ora actuală, inclusiv cu AUR. Eu nu am discutat de plăcere cu toată lumea în 2011, dar am zis să o fac, că ne luptam cu Băsescu şi vrem să facem o schimbare. Dacă discută, foarte bine. Dacă nu, probabil rămânem ca acum", a mai spus acesta. 

Alianţă Pro România - PSD? 

"Pro România o să încerce să facă cei cinci la sută data viitoare, dar recunosc că eu cred într-o alianţă a opoziţiei şi m-aş bucura pentru asta. Nu doar Pro România şi PSD, ci şi alţii mai mici, cu PSD cel mai mare. E normal! Şi mai cred un lucru. Că ar trebui, pe baza experienţelor anterioare, pe care le avem toţi, să ne gândim de pe acum la candidatul la prezidenţiale. Atenţie, nu mă propun pe mine. Dar nici dl Ciolacu, că preşedintele a candidat mereu şi a păţit-o. Poate ar trebui să ne gândim la un tip de candidat care să răspundă aşteptărilor oamenilor. Un altceva faţă de Klaus Iohannis şi Traian Băsescu. După care dl Ciolacu poate încerca să fie premier. Dar mai trebuie ceva! Eu, timp de trei ani, am stat în fiecare săptămână de două ori pe săptămână la masă cu Florin Georgescu, Daniel Dăianu, Cristi Socol. Am învăţat! E altceva decât să faci campanie! Sper să îşi ia nişte consilieri economici şi să vorbească de economie", a conchis Victor Ponta. 

La ultimele alegeri parlamentare, Pro România a încheiat o alianţă cu cei de la ALDE, partidul condus de Călin Popescu Tăriceanu, dar nu a reuşit să intre în Parlamentul României. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel