Urmărește emisiunea live
Aliment-antidot atunci când mâncăm friptură. Prof. Dr. Ing. Belc: Există compatibilități între nutrienți care fac astfel încât carnea să fie o hrană sănătoasă
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Fotografie creată de samer daboul, de la Pexels
Fotografie creată de samer daboul, de la Pexels
Prof. Dr. Ing. Nastasia Belc, Director General al IBA (Institutului de Bioresurse Alimentare), a fost invitata de luni, 20 septembrie, a prof.dr. Irinel Popescu, la emisiunea Academia de Sănătate.

Prof. Dr. Ing. Nastasia Belc a spus cum trebuie să mâncăm friptura la grătar astfel încât să ne bucurăm de nutrienții oferiți. Este suficient să punem o salată verde lângă carnea preparată.

”Dacă la carnea la grătar punem și o salată verde alături, pe care o stropim cu lămâie, fierul din carne, din hemoglobina aceea, este absorbit foarte bine din lămâie și vitamina C din salată. Există sinergii și compatibilități între nutrienți care fac astfel încât carnea să fie o hrană sănătoasă dacă știm cum să o preparăm. Vitamina C ne ajută să asimilăm mai bine fierul, acest lucru se știe clar. Așadar mâncăm carne cu salată”, a spus Prof. Dr. Ing. Nastasia Belc la DC News TV și DC Medical.

Porcul care crește ca Făt-Frumos de repede. Prof Dr Ing Nastasia Belc: De fapt, ce mai mâncăm - carne sau altceva?

Prof. dr. ing. Nastasia Belc, director general al Institutului de Bioresurse Alimentare, a vorbit la Academia de Sănătate, emisiune moderată de profesorul Irinel Popescu, despre aditivii din carnea pe care o consumăm.

Pentru ca industria să fie profitabilă, producătorii pun în carne, pentru a menține apa, anumite substanțe. Despre acest subiect, Prof. dr. ing. Nastasia Belc a vorbit la Academia de Sănătate, emisiune difuzată pe DC News și DC News TV.

”Trebuie să avem grijă la carnea roșie și la carnea supraprocesată. Tot ce este procesat este mai puțin încărcat de nutrienți disponibili pentru organism. Industria de carne vrea să fie profitabilă. Ia carne din import, iar animalele sunt crescute foarte rapid. Un porc se îngrașă în două-trei luni maximum.

Când un animal crește așa repede, nu mai are structura proteinelor, lipidelor, glucidelor etc. și acumulează foarte multă apă în acest timp scurt. Acumulând foarte multă apă, când carnea este procesată, apa tinde să iasă din structură. Dacă iese din structură și se pierde, sunt pierderi în procesul de producție și eficiența procesului de producție scade. Și atunci unii producători vor să o țină. Cum fac acest lucru? Pun polifosfați. Aceștia, într-o concentrație anume, nu fac nimic, dar ce mai mâncăm - carne sau altceva?”, a zis Prof. dr. ing. Nastasia Belc.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel