Alja Tomljanovic cere schimbarea regulamentului WTA, după cearta cu Ostapenko de la Wimbledon
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Unsplash
Unsplash
Alja Tomljanovic cere WTA să schimbe regulamentul din tenis, pentru ca momente precum cel din meciul cu Jelena Ostapenko să nu se mai repete. 

"Am mai văzut situații în care unele jucătoare cer time-out pentru a-și scoate adversarele din formă, de obicei când sunt în dezavantaj clar și mai ales pe final de meci. Ea poate să spună că a fost accidentată, eu nu o cred. Nu a avut nimic tot meciul si deodată, subit, la 4-0 a chemat doctorul? Era clar că își dorea să-mi întrerupă seria. De obicei, atunci când ești accidentat îi spui arbitrului ca la următorul schimb să-l cheme, nu te duci subit și te așezi pe scaun când adversarul tău e gata să servească!

Ar trebui să există o regulă care să împiedice ca aceste lucruri să se întâmple pentru că în tenisul feminin vedem des astfel de momente. Nu știu cum se poate, fiindcă există și jucătoare care chiar se accidentează. Da, poți minți, dar aici intervine fair-play-ul, suntem sportive profesioniste și aștept mai mult de la noi. Și eu îmi doresc enorm să câștig toate partidele, dar sunt anumite limite de care nu trec", a afirmat Ajla Tomljanovic, citată de Digisport

Replici dure pe terenul de tenis 

VEZI Tomljanovic şi Ostapenko, schimb dur de replici la Wimbledon, pe teren. "Eşti cea mai rea jucătoare din circuit" / "Oribil, n-ai niciun respect"

În setul trei, la 0-4, Jelena Ostapenko a solicitat intervenția fizioterapeutului, însă Ajla Tomljanovic a acuzat-o că a cerut pauza doar pentru a-i provoca ieșirea din ritm.

”Știi că minte, nu? Cu toții o știm. O oră jumate a fost bine și acum, deodată, are probleme?”, i-a spus Tomljanovic arbitrului. 

La finalul meciului, după ce Tomljanovic s-a impus, cele două au avut un schimb de replici la fileu. 

Jelena Ostapenko: ”Dacă tu crezi că m-am prefăcut, du-te și vorbește cu fizioterapeutul”.

Ajla Tomljanovic: ”Sper că ești mai bine”.

Jelena Ostapenko: ”Te comporți oribil! Oribil! N-ai niciun respect”.

Ajla Tomljanovic: ”Tu vorbești?”.”

Jelena Ostapenko: ”Ce? Ce urât, ce urât”.

Ajla Tomljanovic: ”Ești cea mai rea jucătoare din circuit”.

Cuvinte dure şi la conferinţa de presă 

”Lipsă de respect din partea ei. Dac aș fi fost la 50% din capacitate, o băteam sigur. N-are cum să spună ceva despre accidentarea mea, nu știe nimic. E lipsă de respect din partea ei, orice jucător se poate accidenta brusc. N-are cum să spună ceva cât timp nu știe nimic de la medic”, a spus Jelena Ostapenko la conferinţa de presă.

În replică, Ajla Tomljanovic a numit din nou comportamentul Jelenei Ostapenko ”rușinos”.

”Am câștigat, asta este peste orice moment dramatic care a fost pe teren. Comportamentul Jelenei e rușinos, total rușinos. Nu se comportă ca o campioană de Grand Slam”, a transmis Ajla Tomljanovic. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel