Allen Coliban (USR) îi răspunde lui Kelemen Hunor: PNL și-a bătut nevasta și nu mai vrea să o primească înapoi, din orgoliu
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Allen Coliban (USR) îi răspunde lui Kelemen Hunor: PNL și-a bătut nevasta și nu mai vrea să o primească înapoi, din orgoliu  /  Sursă foto: Facebook Allen Coliban
Allen Coliban (USR) îi răspunde lui Kelemen Hunor: PNL și-a bătut nevasta și nu mai vrea să o primească înapoi, din orgoliu / Sursă foto: Facebook Allen Coliban
Allen Coliban, primarul Brașovului, critică precizarea lui Kelemen Hunor care a spus că „nu poți să spui că astăzi te dau jos, îți dau un pumn în gură și a doua zi te cer de nevastă”.

Primarul Brașovului, Allen Coliban, vicepreședinte USR, a venit cu o replică la declarația liderului UDMR, Kelemen Hunor, potrivit căruia „nu poți să spui că astăzi te dau jos, îți dau un pumn în gură și a doua zi te cer de nevastă”, în contextul în care premierul desemnat Dacian Cioloș caută susținerea foștilor parteneri din guvern, scrie BizBrașov.

„Colegilor de la Putere, de la PNL și UDMR, domnilor Lorant Antal și Daniel Fenechiu, le spun așa: Cât mai ținem acest circ? Cât mai țineți domnilor această șmecherie, această bătaie de joc cu privire la ce s-a întâmplat cu adevărat.

Și noi am putea să spunem că atitudinea PNL-ului este similară cu a bărbatului care și-a bătut femeia și după aceea nu mai vrea s-o primească înapoi, din orgoliu.

Cât mai ignorăm faptul că avem 442 de morți astăzi, aproape dimensiunea unui parlament care ne moare zilnic. Avem situația aceasta de criză și avem timp de miștouri la TV cu astfel de declarații.

Există un acord de guvernare pe care noi l-am respectat, acord bazat pe reforme, măsuri, pe care PNL-ul l-a încălcat în mod repetat, inclusiv acest tip de respect pe care-l ai într-o coaliție de a te sfătui și de a dialoga cu partenerii de coaliție înainte de a face schimbări majore. Am avut doi miniștri care ne-au fost dați jos. Ceea ce spuneți dumneavoastră, dincolo de declarații politice, sunt un joc cinic și al ironiei cu soarta românilor care la ora actuală este una nefericită.

Vorbim și de creșterea prețurilor la energie, probleme la care la ora actuală în loc să veniți alături de noi și să facem coaliția aceasta de centru dreapta care să guverneze România și să rezolve aceste probleme, jucați un joc bizar de declarații politice.

De lipsa dumneavoastră de discernământ și de decizie din aceste momente profită PSD-ul și va profita și în 2024”, a declarat Allen Coliban, la Digi24.

Kelemen Hunor, după numirea lui Cioloș: Nu poți să spui că astăzi te dau jos, îți dau un pumn în gură și a doua zi te cer de nevastă

Prezent la B1TV, Kelemen Hunor, președintele UDMR, a vorbit despre desemnarea lui Dacian Cioloș pentru funcția de premier al României:

„În acest moment nu pot să vă spun altceva decât că este o propunere a președintelui și mai departe vom vedea. Președintele a făcut ce era de făcut, a văzut că există o majoritate PSD-USR-AUR. Din această majoritate a existat o singură propunere, Dacian Cioloș. A fost ultima majoritate probată prin vot.

Faptele arată că acolo există o majoritate de 281 de voturi. Președintele a venit și a propus așa cum scria în decizia CCR, o propunere care poate să întrunească o majoritate care a fost probată săptămâna trecută.

Cam de patru săptămâni nu am vorbit cu Dacian Cioloș. Am discutat undeva în septembrie. Important e că există un premier desemnat și că va veni în parlament cu programul de guvernare și cu lista membrilor Guvernului“, a precizat Kelemen Hunor (citește știrea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel