Alte 350.000 de măşti ajung în România, cu o a doua cursă Tarom
Autor: Alexandru Ichim pe 09 apr, 18:21 |  Coronavirus

TAROM

Alte 350.000 de măşti FFP2 ajung în România, cu o a doua cursă Tarom, în urma unei achiziţii realizată din China de către mai mulţi parteneri asociaţi în campania "Donează pentru linia întâi".

Materialele sanitare vor fi distribuite spitalelor desemnate pentru gestionarea cazurilor confirmate cu noul coronavirus, anunță Ministerul Transporturilor. 

Aeronava Tarom, de tipul BOEING 737-800 NG, care a aterizat astăzi pe aeroportul Otopeni a realizat cursa în baza unui contract comercial perioada 8-9 aprilie 2020, pe ruta Bucureşti - Almaty (Kazahstan) - Shenzhen (China) pentru a aduce 5 tone (cca 50 mc) de materiale sanitare necesare în lupta cu noul virus coronavirus (COVID-19).

Al doilea zbor full cargo 

 

Este al doilea zbor comercial de acest tip (full cargo) realizat de către compania Tarom. Echipajul a fost format din zece persoane: şase piloţi comandanţi, doi tehnicieni şi doi supervizori responsabili cu siguranţa şi centrajul încărcăturii pe durata zborului.

După revenirea în ţară, venind dintr-o zonă galbenă privind răspândirea Covid 19, echipajul va intra în perioada de izolare obligatorie şi, ulterior, va putea să fie planificat pentru zborurile următoare.

VEZI ȘI: Cel puțin 100 de doctori au murit de coronavirus în Italia

Urmează și alte transporturi 

 

Sunt aşteptate şi alte transporturi de materiale şi echipamente sanitare efectuate de către Compania TAROM, care vor fi comunicate pe măsură ce se vor concretiza.

Compania TAROM are pregătite aeronave de pasageri de tip BOEING 737-800 NG pe care le poate converti (modifica interiorul prin scoaterea scaunelor) pentru a efectua zboruri de acest tip şi a transportat materiale sau echipamente. TAROM va răspunde prompt ori de câte ori va primi o solicitare pentru astfel de zboruri, având în vedere nevoia acută de materiale şi echipamente medicale atât de necesare în lupta împotriva răspândirii noului coronavirus (COVID-19).

Te-ar putea interesa și ....
Coronavirus Vezi toate articolele
Crossuri parteneri