Condițiile americanilor pentru a nu impune noi sancțiuni Turciei
Data publicării:
Autor: Sebastian Florea
WhatsApp
Americanii pregătesc noi sancțiuni pentru Turcia, dacă va continua războiul în Turcia.

Secretarul american al Trezoreriei, Steven Mnuchin, a afirmat miercuri că alte sancţiuni sunt în pregătire împotriva Turciei dacă nu este aplicat un armistiţiu în ofensiva sa contra kurzilor în Siria.

Aceste noi sancţiuni ar putea viza alţi miniştri turci sau ramuri industriale, a precizat ministrul american de finanţe în cursul unui briefing cu jurnaliştii. El a adăugat că o listă cu posibile ţinte a fost înmânată secretarului de stat Mike Pompeo şi vicepreşedintelui Mike Pence care urmează să se întâlnească joi cu preşedintele Recep Tayyip Erdogan, în Turcia.

'Suntem în consultări cu Departamentul de Stat şi cu comunitatea de informaţii', a subliniat Steven Mnuchin. Aceste sancţiuni pot avea 'tot impactul necesar', a mai spus secretarul Trezoreriei. 'Avem o mare responsabilitate deţinând principala monedă de rezervă a lumii', a continuat el.

'Putem închide de la o zi la alta toate tranzacţiile instituţiilor financiare care fac afaceri cu Turcia', a afirmat el, adăugând că trebuie 'să fim prudenţi'. 'Este o situaţie complicată (...) între Turcia care este un aliat în NATO, de o parte, şi kurzii care au luptat împotriva SI alături de noi, pe de altă parte', a mai spus Steven Mnuchin.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel