Alternativă la DN1. DJ102 care leagă județele Brașov și Prahova, MODERNIZAT
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
foto: Pixabay
foto: Pixabay
Autoritățile vor să modernizeze DJ102 care leagă județele Brașov și Prahova.

Autoritățile locale din Brașov și Prahova vor să modernizeze drumul județean care leagă cele două județe. Este o alternativă la DN1 care este sufocat de mașinile care circulă între capitală și munte. Pentru modernizarea drumului sunt necesare mai multe exproprieri în zona de pădure.

Drumul Judeţean 102 leagă localitatea Valea Doftanei din Prahova de Brădet din Braşov. Reabilitarea şi modernizarea drumului sunt incluse într-un proiect implementat de Consiliul Județean Brașov, cu ajutorul Companiei Naţionale de Investiţii.

Drumul, alternativă pentru șoferi

Reprezentanții CJ Brașov trebuie să stabilească modalitatea în care vor fi expropriate mai multe terenuri din zona drumului.

„Astăzi am avut o întâlnire de lucru cu proiectanţii şi cu reprezentanţi ai Gărzii Forestiere Braşov, pentru a discuta despre modalitatea de scoatere din fondul forestier a unor suprafeţe de teren afectate de acest proiect investiţional. Lungimea totală a drumului este de aproximativ 24 de km, din care 13,684 km sunt pe teritoriul judeţului nostru. Din lungimea totală, 4,35 de hectare aflate pe teritoriul administrativ al judeţului Braşov şi 10,35 de hectare situate în aria teritorială a judeţului Prahova sunt incluse în fondul forestier, iar pentru realizarea lucrărilor este necesară schimbarea statutului juridic al respectivelor suprafeţe, prin scoaterea lor din fondul forestier”, a anunțat Adrian Ioan Veştea, președintele CJ Brașov, citează Mediafax.

După modernizare, drumul va deveni o alternativă pentru șoferii care utilizează DN1.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel