Alți trei polițiști, inculpați în cazul morții lui George Floyd. Ce acuzații li se aduc
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ Pixabay
Foto cu caracter ilustrativ Pixabay
Alți trei polițiști au fost inculpați în cazul morții lui George Floyd.

Justiţia americană a anunţat vineri că, pe lângă poliţistul Derek Chauvin, a inculpat încă trei colegi ai acestuia în dosarul decesului afroamericanului George Floyd, pentru încălcarea drepturilor constituţionale ale acestuia din urmă, informează Agerpres, citând AFP.

Derek Chauvin a fost deja găsit vinovat şi îşi va primi verdictul pe 25 iunie. Pe 25 mai anul trecut, la Minneapolis, în timp ce-l reţinea pe Floyd pentru folosirea de bani falşi, l-a imobilizat presând cu genunchiul gâtul acestuia şi afroamericanul a murit asfixiat.

Ce acuzații li se aduc celor trei



Ceilalţi trei poliţişti care se aflau la faţa locului, Tou Thao, J. Alexander Kueng şi Thomas Lane sunt acum acuzaţi de justiţie pentru complicitate la crimă, întrucât nu au intervenit să-l oprească pe Derek Chauvin, toţi cei patru fiind în plus inculpaţi pentru că nu i-au acordat lui Floyd primul ajutor. Cei trei poliţişti vor fi judecaţi în luna august, alături de Chauvin, care riscă astfel încă o sentinţă, în plus faţă de cea din 25 iunie.

Derek Chauvin l-a ucis pe afro-americanul George Floyd apăsându-l cu un genunchi pe gât timp de circa zece minute, în cursul arestării acestuia în mai 2020 la Minneapolis. Moartea lui George Floyd a devenit un simbol al brutalităţii poliţiei împotriva minorităţilor în Statele Unite. Agonia sa a fost filmată de o trecătoare. Scena, difuzată pe reţelele sociale, a făcut înconjurul lumii, provocând manifestaţii de furie şi apeluri la o reformă în profunzime a poliţiei americane, acuzată în mod regulat de rasism.

Copii, omorâți de polițiștii din SUA

Cazul lui George Floyd nu este unul singular. "Imagini insuportabile" cu un polițist care ucide un copil de 13 ani au fost date publicității de autoritățile din Chicago pe 16 aprilie 2020. În înregistrarea video, ce provine de pe camera purtată pe corp a agentului, se poate vedea cum mai mulţi poliţişti îl urmăresc pe Adam Toledo, un latino-american, somându-l să se oprească şi să ridice mâinile. Apoi, se poate vedea cum asupra adolescentului se trage în momentul când acesta se opreşte şi îşi ridică mâinile în sus.

VEZI ȘI: "Imagini insuportabile" cu un polițist care ucide un copil de 13 ani șochează SUA. VIDEO

Pe 21 aprilie s-a aflat că un polițist din Ohio a împușcat și ucis o adolescentă de culoare, după un apel în legătură cu o tentativă de înjunghiere. Poliţia a publicat o parte a înregistrării camerei purtate de către poliţistul care împușcat-o pe adolescenta de culoare. Incidentul a avut loc în principalul oraș Columbus. 

VEZI ȘI: VIDEO. Momentul în care o adolescentă de 16 ani este împușcată MORTAL de polițiști, în SUA

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel