Amânare RATE. Radu Soviani: Nu este nicio facilitate. Vor fi mai îndatorați. Sunt facilități pentru bănci
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Foto: Radu Soviani / Facebook
Foto: Radu Soviani / Facebook
Radu Soviani susține că Ordonanța privind amânarea ratelor reprezintă de fapt ”facilități pentru bănci”. Mai mult, jurnalistul consideră că românii vor fi ”mai îndatorați”. 

Jurnalistul Radu Soviani a reacționat în direct la România TV după ce Florin Cîțu a precizat că dobânda aferentă lunilor în care se amână ratele românilor va fi adunată la principal, iar perioada de creditare va fi extinsă. 

”Pe scurt, nu este nicio facilitate. Faptul că pui dobânda în principal, dobânda care este mare și s-ar putea să fie și mai mare în perioada următoare, de fapt reprezintă facilități pentru bănci care pun pe seama populației și a garanțiilor de stat pentru anumite tipuri de credite, subliniez, prefinanțarea profiturilor băncilor. În acest moment este un pachet pentru prefinanțarea profiturilor băncilor de către populație. Cei care vor apela la această facilitate vor fi în situația la finalul apelării, la așa numita facilitate care de fapt nu există, să fie mai îndatorați la bănci într-o perioadă în care criza economică se va desfășura puternic. Pachetul este făcut cu complicitatea Băncii Naționale în favoarea băncilor pentru ca populația să prefinanțeze profiturile viitoare ale băncilor și să le diminueze pierderile. Este inacceptabil”, a precizat Radu Soviani în direct la România TV

Ordonanța privind amânarea ratelor pe o perioadă de nouă luni a fost adoptată astăzi de Guvern. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel