CAPCANA amânării RATELOR cu 9 luni. Elena Cristian: Dacă nu plătești, te EXECUTĂ Fiscul
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Elena Cristian
WhatsApp
Câteva miloane de români, persoane fizice și juridice, au așteptat cu sufletul la gură OUG de amânare a ratelor bancare. Cei mai mulți pe bune. Pentru că li s-au suspendat contractele de muncă, li s-au redus salariile, au pierdut comenzile (în cazul firmelor) etc. Și cum Orban & Co, și aici mă refer și la domnul din Deal sau Cîțu de la Finanțe, ne tot spun de multe zile că totul va fi bine, așteptările sunt pe măsură. Doar că, actul normativ este departe de așteptările românilor.

Concret: nu se amână nicio rată. Nu veți mai plăti o lună, două, nouă, dar dobânda se acumulează și când veți reintra din nou în ritm, plătiți și dobânda din "lunile de grație". Nu faceți o pauză de câteva luni și durata creditului se prelungește iar suma rămâne neschimbată... NUUUU, durata creditului rămâne aceeași, perioada de grație se taxează cu dobândă, suma finală de plată crește, statul garantează această dobândă, dar dacă nu plătești, te execută Fiscul.

Explicațiile în articolul din OUG: "Dobânda acumulată în perioada de suspendare se va adăuga la principal și va fi plătită în cadrul ratelor de după rescadențare. Plata ratelor suspendate se face eșalonat pe toata perioada creditului. Excepție se face la creditele ipotecare, unde limita de eșalonare e de 5 ani. Plata dobânzilor este garantată integral de stat. Daca se execută garanția, ANAF îl va executa silit pe rău platnic".

Concluzia: orice rată amânată înseamnă o povară în plus peste ceva timp. Este bine să vă faceți calculele și să cântăriți de două ori înainte să decideți. Și să vă întrebați încă o dată dacă mai e cazul: Câți politicieni au făcut ceva cu gândul la popor?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel