Amânarea ratelor înseamnă CREȘTEREA LOR? Florin Cîțu: Este vorba de a-i ajuta pe cetățeni
Autor: Alexandru Ichim pe 26 Martie, 21:21 | Economie

Foto: Agerpres

Florin Cîțu, ministrul Finanțelor, a explicat, după ședința de Guvern de astăzi, în care a fost adoptată Ordonanța care prevede amânarea ratelor, ce înseamnă mai exact acest lucru și cum sunt ajutați românii.

Florin Cîțu a explicat jurnaliștilor ce înseamnă capitalizarea ratelor de dobândă. Întrebat de un reporter dacă în acest fel nu se măresc creditele românilor și dacă nu există o dublă plată, Florin Cîțu a precizat că statul îi va ajuta pe cetățeni.  

Reporter: Capitalizarea ratelor de dobândă va însemna creșterea principalului și implicit a ratelor. Dacă dobânda va fi garantată de stat și nu suportată de stat ce sens are garantarea dacă oricum aceste dobânzi intră în capitalul creditului, deci vor crește suma de plată. Nu este o dublă plată?

Florin Cîțu: Nu, nu este o dublă plată. Aici este vorba de a-i ajuta pe cetățeni pentru că poate după această perioadă nu toți pot să își revină imediat. Și atunci, pentru a nu avea probleme cu plata ratelor, statul va plăti această dobândă în locul cetățenilor și după aceea statul va recupera pe o perioadă mai lungă această dobândă.

Te-ar putea interesa și ....
Economie Vezi toate articolele
Crossuri parteneri