Amazon cumpără MGM pentru 8,45 mld. dolari și obține drepturile pentru „James Bond”, „Rocky” sau „Ben-Hur”
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Foto: Amazon
Foto: Amazon
Amazon a ajuns la o înțelegere cu MGM pentru achiziția de 8,45 miliarde dolari.

Conform The Verge, cele două companii au anunțat astăzi că s-a ajung la un acord cu privire la achiziționarea firmei MGM, un lucru important pentru Amazon care va primi drepturile pentru peste 4.000 de filme. Pe lângă miile de filme deținute de MGM, Amazon primește și seriale care durează adunat aproximativ 17.000 de ore. Astfel, Amazon va putea atrage mai mulți abonați ai serviciului său Prime Video, disponibil și la noi în țară, pentru a putea concura cu giganții Netflix și Disney Plus.

Pentru ce este cunoscut MGM?

Producătorul american de film Metro-Goldwyn-Mayer este cel mai cunoscut pentru francizele James Bond sau Rocky și are faimosul logo cu un leu care rage la începutul producțiilor sale. Și „Ben-Hur” sau „Vrăjitorul din Oz” mai sunt producții deținute de MGM. Achiziția va „oferi clienților acces mai mare” la titlurile MGM și vor „împuternici” studioul pentru a continua „marile povești”.

„Adevărata valoare financiară a acestui acord este cufărul cu comori reprezentat de titlurile catalogului pe care plănuim să le dezvoltăm și chiar să le reinterpretăm împreună cu echipa talentată a MGM”, a transmis vicepreședintele Prime Video și Amazon Studios, Mike Hopkins, într-un comunicat. „Este foarte entuziasmant și ne oferă atât de multe oportunități pentru povești de înaltă calitate”.

AT&T și Discovery s-au contopit la rândul lor pentru un nou serviciu de streaming

AT&T și Discovery au ajuns tot în această lună la o înțelegere monumentală care garantează apariția unui nou serviciu de streaming pe o piață foarte aglomerată. „Este o luptă a serviciilor de streaming, iar AT&T face o nouă mutare ofensivă pentru a deține și mai mult conținut în lupta cu Netflix, Disney și Amazon”, a transmis analistul Dan Ives. „Achiziția Time Warner și bijuteria HBO a fost primul pas cu Discovery – o dublă dovadă a acestei inițiative de streaming”.

Contopirea rezultă într-o nouă companie, separată de AT&T, ce va valora în jur de 150 miliarde dolari, inclusiv datoriile. În prezent, valoarea Discovery, inclusiv datoriile, se ridică la 30 miliarde dolari. Înțelegerea din prezent ar urma să combine Warner Bros. Entertainment, marea forță a cinematografiei, și emisiunile semnătură ale Discovery din domeniile casă și grădină, gătit, natură și știință. HBO și HBO Max, canale deținute de WarnerMedia, au în total în jur de 64 milioane abonați la nivel mondial, în timp ce Netflix are 208 milioane abonați, iar Disney+ stă în jurul pragului de 100 milioane abonați în întreaga lume.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel