Ambasada Franţei: Alexandru Darie va rămâne un veritabil simbol al pasiunii pentru artă, pentru lumea spectacolului
Autor: Giorgiana Croitoru pe 19 sep 2019 / 12:58 | Teatru - Dans

Alexandru Darie va rămâne în memoria colectivă un veritabil simbol al pasiunii pentru artă, pentru lumea spectacolului şi un prieten fidel al Franţei, care i-a oferit, în 2012, însemnele de Cavaler al Ordinului Artelor şi Literelor, pentru "contribuţia sa la promovarea artelor scenei în lume", arată Ambasada Franţei la Bucureşti.

Într-un mesaj pe Facebook, misiunea diplomatică aminteşte că, "în calitate de director al Teatrului 'Bulandra', Alexandru Darie a pus în valoare diversitatea scenei franceze, de la opere clasice, la spectacole de circ şi de dans contemporan".

Trupul lui Alexandru Darie va fi depus vineri, de la ora 20,00, la Teatrul Bulandra, Sala 'Liviu Ciulei', unde va rămâne până duminică, la ora 12,00, anunţă Teatrul 'Bulandra'. Slujba de înmormântare va avea loc duminică, la ora 13,00, la Cimitirul 'Bellu'.

Regizorul Alexandru Darie a murit miercuri, la Institutul Clinic "Fundeni", la vârsta de 60 de ani. Din anul 2002 a fost director al Teatrului "Bulandra" din Bucureşti, iar în perioada 2006 - 2011 a fost preşedinte al Uniunii Teatrelor din Europa.

Alexandru Darie a fost decorat cu Ordinul Naţional "Serviciul Credincios" în grad de Ofiţer, conferit de preşedintele României, cu Ordinul "Steaua Solidarităţii Italiene" în grad de Cavaler şi cu gradul de Cavaler al Ordinului Artelor şi Literelor acordat la iniţiativa Ministerului Culturii şi Comunicării din Franţa.

Te-ar putea interesa și ....
Teatru - Dans Vezi toate articolele
Crossuri parteneri